Ljubljana
MGML

'Navdihujoče!' – Plečnikovo hišo obiskala ameriška veleposlanica Jamie Lindler Harpootlian

Plečnikovo hišo je v prvih pomladnih dneh obiskala veleposlanica ZDA v Sloveniji, Nj. E. Jamie Lindler Harpootlian, in bila nad njo navdušena. V hiši sta jo toplo sprejela Blaž Peršin, direktor Muzeja in galerij mesta Ljubljane, in Ana Porok, kustosinja Plečnikove hiše.

None
© dokumentacija MGML

V sproščenem vzdušju obiska je direktor MGML gostji predstavil delovanje naše institucije in vrsto zanimivih projektov, ki smo jih izvedli v zadnjih letih in ki jih načrtujemo v prihodnje. Med drugim je izpostavil osrednjo razstavo Plečnikovega leta 2022, Plečnik: metropola, kraj, vrt, ki je na ogled v Mestnem muzeju Ljubljana, poudaril je pomen Cukrarne kot pomembne ljubljanske pridobitve na področju sodobnih umetnosti ter se pohvalil z različnimi projekti, v okviru katerih smo in bomo gostili ali predstavljali tudi ameriške ustvarjalce. 

Veleposlanica, ki je med drugim diplomirala iz umetnostne zgodovine in prihaja iz Južne Karoline, je pokazala veliko zanimanje za raznovrstne kulturne projekte, ki jih pripravljamo v MGML, in poudarila, da svoj mandat v Sloveniji posveča tudi izjemni podpori kulturnemu sodelovanju med državama.

Ob zaključku svojega obiska v Plečnikovi hiši je v našo knjigo vtisov zapisala:
"Kako čudovit in fascinanten ogled. Komaj čakam, da si še več preberem o Plečniku in njegovem delu. Navdihnili ste me! Hvala!"

Objavljeno: 23. 3. 2023

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se