Ljubljana
MGML

Fotograf Maurizio Barberis Plečnikovi hiši podaril dve svoji avtorski fotografiji

Te dni je Plečnikovo hišo obiskal italijanski fotograf Maurizio Barberis, ki je svojo serijo avtorskih fotografij, ki jih je navdihnila Plečnikova arhitektura, pri nas razstavljal spomladi. Ob obisku nas je razveselil z izjemnim poklonom: v zbirko Plečnikove hiše je namreč podaril kar dve svoji fotografiji iz razstavljene serije. Za poklon se mu iskreno zahvaljujemo!

Italijanski fotograf Maurizio Barberis je svoji fotografiji predal kustosinji Plečnikove hiše Ani Porok
Italijanski fotograf Maurizio Barberis je svoji fotografiji predal kustosinji Plečnikove hiše Ani Porok © dokumentacija MGML

V preteklih letih je Barberisovo zanimanje pritegnila arhitektura Jožeta Plečnika, in sicer hiša, ki jo je arhitekt oblikoval za svojega prijatelja in sodelavca Matka Prelovška. Ambient je v svojem avtorskem slogu ujel v fotografski objektiv in kot je zapisal Massimo Negri, kurator pomladne razstave v Plečnikovi hiši z naslovom Maurizio Barberis: Postmoderno občutje. Jože Plečnik v Ljubljani, Barberisove fotografije za obiskovalce predstavljajo "filter, skozi katerega si lahko s sodobno senzibilnostjo interpretirajo notranjščine prebivališč, ustvarjenih s strani mojstra. Gre za neke vrste vizualni film, ki spodbuja domišljijo in vzbuja radovednost". Razstavo je podprl Italijanski inštitut za kulturo v Sloveniji.

Objavljeno: 15. 6. 2023

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se