Ljubljana
MGML

Glasba po Plečnikovem okusu razveselila množico na ljubljanskem Tromostovju

Za nami so štirje intenzivni in navdihujoči dnevi delavnice, ki smo jo v okviru evropskega projekta Odprti atelje/Open Atelier organizirali v Ljubljani in ki so se je udeležili naši projektni partnerji iz Danske, Švedske, Islandije in Italije. V okviru našega projektnega druženja pa smo organizirali tudi prav poseben koncert v samem srcu Plečnikove Ljubljane.

None
© Blaž Gutman / MGML
"Glasba je tekoča arhitektura, arhitektura je zamrznjena glasba," je nekoč izjavil največji nemški pesnik in literat Goethe, kakšnih 100 let kasneje pa je pomembnost glasbe izpostavil tudi naš največji arhitekt Jože Plečnik, ko je izjavil: "Glasba je najprimarnejši izraz človeške duše. Ona odkriva najbolj neposredno skrivnosti stvarstva." 

In ravno glasbi, taki, ki je šla v uho arhitektu Plečniku, smo posvetili priložnostni dogodek, ki smo ga v sredo, 6. septembra, izvedli na Plečnikovem Tromostovju. Na pop-up koncert, ki smo ga izvedli v okviru evropskega projekta Odprti atelje/Open Atelier, smo povabili akademsko violinistko Ingo Ulokina in pianistko Olgo Ulokina, izvajali pa sta dela Mozarta, Chopina in Beethovna – skladateljev, ki jih je Plečnik še posebej cenil.

Za interaktivni in vključevalni element dogodka smo poskrbeli vsi partnerji projekta Odprti atelje, ki smo publiko, zbrano na Tromostovju, nagovorili tudi na temo moči kulturne dediščine in kako lahko slednja pripomore k uresničitvi 17 ciljev trajnostne prihodnosti, ki so jih zastavili pri Združenih narodih.

Delimo nekaj foto in video utrinkov z dogodka:


Objavljeno: 8. 9. 2023

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se