Ljubljana
MGML

MOJstrov VRT – novo raziskovalno doživetje za družine na Plečnikovem vrtu

S pričetkom poletja smo na vrtu ob Plečnikovi hiši pripravili novo raziskovalno doživetje za družine! Družine, vabljene, da prijetno izkoristite čas za druženje in se podate na raziskovanje skritih kotičkov v zeleni oazi sredi mesta!

None
© Blaž Gutman/MGML

Vrt je bil za mojstra Plečnika kraj sprostitve, prostor opazovanja narave in iskanja navdiha za ustvarjanje nove arhitekture. Naj to postane tudi za vas in vaše otroke!

Nov program za samostojno družinsko raziskovanje vrta ob Plečnikovi hiši vam ponudi tiskano knjižico, v kateri vas čakajo naloge, povezane z odkrivanjem vrta. Njihove lokacije na vrtu najdete na zemljevidu na zadnji strani knjižice. Naloge opravite po vrsti – na koncu pa vas čaka presenečenje! Pri raziskovanju vrta vam bo v pomoč tudi košarica s pripomočki, ki jo prejmete na blagajni Plečnikove hiše (in jo tja po zaključku raziskovanja tudi vrnete; tiskani vodnik pa odnesete domov).

Ob reševanju zanimivih in razvedrilnih nalog se boste marsikaj novega naučili o zeliščih in rastju na vrtu, ponovni in drugačni uporabi, pa tudi o Plečnikovem ikoničnem oblikovanju, ki ga v mestu srečate na vsakem koraku, in o njegovih domačih živalih (ne, ni ga spremljal le kuža 😉).

Vabljeni, da se v toplih dneh podate na radovedno raziskovanje vrta našega največjega arhitekta!


Komu je program namenjen?
Na raziskovanje MOJstrovega VRTa vabimo družine z otroki, starimi štiri in več let.

Kdaj ga lahko obiščemo?
Od pomladi do jeseni, od začetka maja do predvidoma sredine oktobra.

Cena družinske vstopnice: 18 €
Ob nakupu vstopnice dobite tiskan vodnik z nalepkami in si izposodite košarico s pripomočki za raziskovanje.

Objavljeno: 10. 7. 2024

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se