Ljubljana
MGML

Preživite poletje v Plečnikovi hiši

Vodstva in razstave, družinsko raziskovanje in branje, glasba in ustvarjanje – vse to vas poleti čaka v Plečnikovi hiši, biseru slovenske kulturne in arhitekturne dediščine 20. stoletja.

None
© Matevž Paternoster/MGML

Pester poletni program v Plečnikovi hiši vam prinaša:

… RAZSTAVE
> Vodene oglede originalno ohranjenega Plečnikovega domovanja: ogled je možen z vodstvom (omejeno na 7 obiskovalcev), ki je na sporedu vsako polno uro, čez poletje pa ob torkih in za vikend tudi na vsake pol ure. Mesto na vodstvu si najlažje rezervirate z kar nakupom vstopnice – klik tukaj.
> Ogled občasne razstave Saša Dev, arhitekt, ki se posveča Plečnikovemu študentu in arhitektu medvojnega Maribora, enemu izmed soustvarjalcev moderne arhitekture v Sloveniji.
> Ogled stalne razstave Plečnik., ki osvetljuje arhitektove velike in manjše, realizirane in nerealizirane arhitekturne projekte, predstavlja originalne predmete, makete, skice in načrte ter odpira vpogled v Plečnikovo zasebno življenje.

… NOVO DRUŽINSKO DOGODIVŠČINO
Družine posebej toplo vabimo na raziskovalno dogodivščino, ki smo jo poimenovali MOJstrov VRT. Nov program za samostojno družinsko raziskovanje vrta ob Plečnikovi hiši vam ponudi tiskano knjižico, v kateri vas čakajo naloge, povezane z odkrivanjem vrta. Naloge opravite po vrsti – na koncu pa vas čaka presenečenje! Pri raziskovanju vrta vam bo v pomoč tudi košarica s pripomočki, ki jo prejmete na blagajni Plečnikove hiše.

… DVA NAVDIHUJOČA DOGODKA
Poletje bomo zaključili z dvema dogodkoma v navdihujočem stilu:

> v petek, 30. 8., ob 20.00 vas vabimo na Glasbeni večer na Plečnikovem vrtu z vokalno skupino Katice, ki bodo poskrbele za vse ljubitelje klasičnega načina izvajanja ljudske vokalne glasbe, pa tudi za tiste, ki jih privlačijo sodobnejše interpretacije ljudskih pesmi.
> v soboto, 31. 8., ob 10.00 pa bomo na keramični delavnici z industrijsko oblikovalko Pio Mršek preizkusili v ustvarjanju z glino, ki jo je pri snovanju in preizkušanju svojih idej pogosto uporabil tudi mojster Plečnik.

… KNJIŽNO OAZO NA PLEČNIKOVEM VRTU
Veseli smo, da je s toplimi poletnimi dnevi poleg obilice zelenja vrt Plečnikove hiše spet zasedla Knjižnica pod krošnjami, ki našim obiskovalcem nudi vrsto knjižnih užitkov ob poeziji, leposlovju in knjigah s področja arhitekture in oblikovanja.

… IN ŠE KAK NAMIG ZA IZLET
Spremljajte tudi naš facebook in instagram profil, kjer čez poletje z vami delimo Plečnikove manj znane stvaritve po Sloveniji – morda med njimi najdete kakšno dobro idejo za (poletni) izlet.

Objavljeno: 12. 7. 2024

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se