Ljubljana
MGML

Inventura arhitekturnih projektov 2014–16 na razstavi v Cankarjevem domu

V Cankarjevem domu v Ljubljani je do 16. marca 2017 na ogled razstava Arhitektura – Inventura 2014–16, v okviru katere člani Društva arhitektov Ljubljane predstavljajo realizirane projekte zadnjih dveh let. Med njimi je tudi celovita prenova Plečnikove hiše, nad katero so bedeli arhitekti Maruša Zorec, Maša Živec, Matjaž Bolčina in drugi sodelavci iz arhitekturnega biroja ARREA. Prenova je bila tako uspešna tudi zaradi dobrega sodelovanja z odgovorno konservatorko Ireno Vesel ter drugimi sodelavci ZVKDS in MGML.

None
© Tadej Bolta/Arrea

Za odlično opravljeno delo celovite prenove tega arhitekturnega bisera 20. stoletja so arhitekti prejeli že dve stanovski nagradi: Plečnikovo in nagrado piranesi.

O razstavi Arhitektura – inventura 2014–16
13. 2.–16. 3. 2017
Razstava je tradicionalna bienalna pregledna razstava članov Društva arhitektov Ljubljane. Letošnja, osma po vrsti, predstavlja prerez snovanja članov Društva v zadnjih dveh letih. Na razstavi več kot 150 avtorjev prikazuje 126 arhitekturnih in 10 študentskih projektov, od urbanističnega načrtovanja, do arhitekturnih zasnov in prenov javnih zgradb, večstanovanjskih stavb, enodružinskih hiš in interjerjev, pa tudi projekte grafičnega in industrijskega oblikovanja ter pisanje o arhitekturi.
Arhitektura – inventura je najobširnejši pregled arhitekturnega delovanja v naši državi, saj je Društvo arhitektov Ljubljane, ki predseduje tudi Zvezi društev arhitektov Slovenije, k sodelovanju ponovno povabilo tudi arhitekte iz ostalih slovenskih društev, poleg njih pa še osem gostov beograjskega društva arhitektov ter izbralo deset projektov študentov Fakultete za arhitekturo v Ljubljani.
V času razstave ob razstavnem prostoru poteka 6 arhitekturnih predavanj in 6 študentskih predstavitev pod skupnim naslovom Arhitekti imamo rešitve – kako jih realizirati.

Četrtek, 16. 2. 2017, ob 17:00
Blaž Budja in Rok Jereb
Miha Dešman in Vlatka Ljubanović
Študentki: Mateja Šetina
Klara Bohinc

Četrtek, 23. 2. 2017, ob 17:00
Ana Kreč in Jure Horvat
Meta Kutin in Tomaž Ebenšpanger
Študenta: Sanel Muranović
Aleš Korpič

Četrtek, 2. 3. 2017, ob 17:00
Marko Studen in Boris Matič
Vesna Vozlič Košir in Matej Vozlič
Študenta: Luka Fabjan
Maja Omerzel

Četrtek, 9. 3. 2017, ob 17:00
Okrogla miza: Prenova Plečnikovega stadiona

Objavljeno: 22. 2. 2017

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se