Ljubljana
MGML

O knjigi Plečnikova arhitektura v Ljubljani v avstrijski reviji Architektur aktuell

V vodilni avstrijski arhitekturni reviji Architektur aktuell so objavili oceno knjige Plečnikova arhitektura v Ljubljani avtorja Andreja Hrauskyja, ki je ob Plečnikovem letu 2017 izšla v sozaložništvu MGML in Galerije DESSA.

Naslovnica revije Architektur aktuell, št. 11/2018
Naslovnica revije Architektur aktuell, št. 11/2018

V novembrski številki revije (št. 11/2018) so takole ocenili knjigo:

"Slovenija ima srečo, da Andrej Hrausky še vedno tako neutrudno promovira arhitekturo svoje dežele. Dolgoletni vodja arhitekturne Galerije DESSA v Ljubljani je po gradbenem opusu Jožeta Plečnika vodil že na tisoče arhitekturnih prijateljev. Rezultat truda preučevanja del svetovno znanega samotarja je ta knjiga – kombinacija arhitekturnega vodnika in monografije. 132 stavb v Ljubljani sicer ni razvrščenih po kronološkem vrstnem redu, ampak so vključene v devet sprehodov oziroma tras, od centra z gosto posejanimi zgradbami, do obrobja s samosvojimi sakralnimi objekti. Vsebino knjige je črpal iz vseh razpoložljivih virov: podrobni opisi so opremljeni z neštetimi, tudi zgodovinskimi fotografijami, načrti in risbami. Skupaj z manjšimi Plečnikovimi deli si lahko prvič ogledamo presunljivo širino njegovega ustvarjanja."

Knjigo Plečnikova arhitektura v Ljubljani v slovenskem in angleškem jeziku najdete v trgovinici Plečnikove hiše, dostopna pa je tudi v marsikateri slovenski knjižnici in knjigarni.

Objavljeno: 26. 2. 2019

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se