Ljubljana
MGML

Poletje v Plečnikovi hiši: julija in avgusta nas lahko obiščete tudi ob ponedeljkih

V poletnih mesecih juliju in avgustu imamo v Plečnikovi hiši poletni delavnik, s katerim muzej za naše obiskovalce odpiramo tudi ob ponedeljkih! Vabljeni v hišo, v kateri se je porajala Plečnikova Ljubljana!

None
© Matevž Paternoster/MGML

V juliju in avgustu tako lahko Plečnikovo hišo obiščete vsak dan v tednu, med 10:00 in 18:00, in si pri nas ogledate:

  • stalno razstavo Plečnik., ki osvetljuje arhitektove velike in manjše, realizirane in nerealizirane arhitekturne projekte, predstavlja originalne predmete, makete, skice in načrte ter odpira vpogled v Plečnikovo zasebno življenje;
  • občasno razstavo Plečnik kot navdih, ki skozi izdelke študentk in študentov Naravoslovnotehniške fakultete UL predstavlja Plečnikovo delo kot neizčrpen vir navdiha za mlade generacije ustvarjalcev;
  • originalno ohranjeno Plečnikovo domovanje, ki si ga lahko ogledate izključno z vodstvom. Vodstva potekajo za skupine do 7 ljudi (samostojni ogledi niso možni) vsako polno uro, zadnje vodstvo ob 17:00; rezervacije mest niso možne.

Ob obisku Plečnikove hiše se ustavite tudi v naši muzejski trgovinici in si privoščite kaj lepega zase: od knjig o Plečnikovi arhitekturi do izvirnih izdelkov slovenskih oblikovalcev, ki jih je pri ustvarjanju navdihnilo prav Plečnikovo delo.

Vabljeni pa tudi, da posedite na vrtu Plečnikove hiše, kjer vas v senci mogočnih dreves čaka Knjižnica pod krošnjami.

Se vidimo poleti v Plečnikovi hiši!

Objavljeno: 24. 6. 2019

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se