Ljubljana
MGML

Jože Plečnik. Arhitektova dediščina. Čisto blizu nas.

Kje se pa vi srečujete s Plečnikovo dediščino?

Sodelujte pri digitalnem mapiranju dediščine Jožeta Plečnika.

None

Plečnikovi mostovi, stavbe, stoli, lestenci, cerkve, stebri, spomeniki in nabrežja. V Ljubljani, Kranju, Vipavi, Rakeku, Beogradu, Dunaju, Pragi in doma. Čisto blizu vas. 

Delite z nami podobe Plečnikove arhitekture in oblikovanja in skupaj bomo ustvarili interaktivni zemljevid Plečnikove dediščine. Pošljite nam podobe celotnih objektov ali detajlov, ki navdihujejo vas. Umestili jih bomo na skupni zemljevid, ki bo postal mesto navdiha tudi za druge 'plečnikoljubce' in raziskovalce vsega lepega.

Kako lahko sodelujete?
Na sprehodu skozi mesto, raziskovanju Slovenije ali obisku bližnje države posnemite fotografijo Plečnikovega arhitekturnega ali oblikovalskega dela.Fotografijo pošljite na naslov plecnik@mgml.si. Dodajte opis lokacije, ki omogoča natančen vpis v elektronski zemljevid. Priporočamo GPS koordinate.
Če želite, dodajte avtorstvo posnetka in svoj komentar, zgodbo ali vprašanje, v zvezi s posnetim.

Mi bomo fotografijo, s pripisom za katero delo gre, in vašim komentarjem pripeli na Interaktivni zemljevid Plečnikove dediščine.

Tako, ekipa Plečnikove hiše je prispevala prvi vpis - Plečnikovo hišo - zdaj pa z veseljem pričakujemo tudi vaše posnetke večne arhitekture Jožeta Plečnika. Ki je še danes čisto blizu nas!

Objavljeno: 13. 8. 2020

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se