Ljubljana
MGML
Družine

Za zimske počitnice v Muzej in galerije mesta Ljubljane

Mrzle zimske počitnice so priložnost za razigran in zabaven obisk muzeja! V MGML smo v času počitnic za vas pripravili kopico družinskih doživetij, na katerih lahko raziščete skrivnosti naše preteklosti in odkrijete čudoviti svet muzejskih dragocenosti.
None

© Jaka Vukotič/MGML

Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, vsak dan v tednu (razen ponedeljka)

Z Ljubo in Ano gremo v Ljubljano, ogled razstave Ljubljana. Zgodovina. Mesto. s tiskanim vodnikom za družine (4–8 let)

Pri najstarejšem lesenem kolesu na svetu zavij levo, nato naravnost mimo prvega mesta, skoči hop v galop z vitezom, previdno nadaljuj pod bodečo žico in zavij na desno, s fičkom do cilja, v najlepše mesto na svetu!*


Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, vsak dan v tednu (razen ponedeljka)

Oh, ta Cankar! ogled razstave Ivan Cankar s tiskanim vodnikom (6–11 let)

Ogled razstave Ivan Cankar je še toliko bolj zabaven, če se odpravite na družinsko raziskovanje razstave z razigranim tiskanim vodnikom Oh, ta Cankar! Ta vas bo popeljal po poteh našega največjega pisatelja v osmih slikah. Na razstavi vas čakajo zanimiva opravila, v razgibani knjižici pa zabavne naloge, ki vas bodo vodile od rodne Vrhnike prek Ljubljane na Dunaj in spet nazaj v naše glavno mesto. Spoznali boste njegova najznamenitejša dela in rešili naloge, ki vas bodo popeljale v svet našega literarnega genija.*

© Andrej Peunik/MGML


© arhiv Stow

Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, vsak dan v tednu (razen ponedeljka)

Žabja mal'ca v kavarni

Po razigranem odkrivanju preteklosti se prileže počitek in želodčki kličejo po hrani, zato smo za vas pripravili mušjo pito, sadno mlako in barjansko mavrico. Starši pa si lahko privoščite tudi eno izmed najboljših kav v mestu. Pražarno in kavarno Stow najdete v kleti Mestnega muzeja Ljubljana!


Plečnikova hiša, Karunova 4 in 6, Ljubljana. Vsak dan v tednu (razen ponedeljka)

Arhitektura je avantura, ogled razstave in Plečnikove Ljubljane s tiskanim vodnikom (6–10 let)

Odpravite se na arhitekturno avanturo ter spoznajte najslavnejšega slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika in njegova znamenita dela.
Brezplačen družinski vodnik prejmete ob nakupu družinske vstopnice*.

*Cena družinske vstopnice: 14 €.

© Andrej Peunik/MGML