Ljubljana
MGML
Seniorji, Odrasli, Študenti

Zgodovina z dr. Markom Prpičem

Zgodovino lahko raziskujemo na zelo različne načine. O njej nam veliko povesta tudi hrana in pijača, nujna elementa preživetja človeštva. Pa se kdaj vprašamo, katere zgodbe v sebi skriva naš vsakodnevni obrok, jutranja kava ali čaj ter priložnostni švrk ruma?
Študijska skupina za odrasle z dr. Markom Prpičem - O zgodovini, ki nam jo razkrivata hrana in pijača
O zgodovini, ki nam jo razkrivata hrana in pijača

Če želite zgodovino spoznavati z vidika svojega vsakdana - torej hrane in pijače, v kateri uživate - ne zamudite letošnje nove študijske skupine, s katero v Mestnem muzeju nadgrajujemo serijo uspešnih predavanj dr. Marka Prpiča.

Ob predstavitvi vsakokratne teme boste udeleženci povabljeni k aktivnemu sodelovanju z vprašanji, mnenji in diskusijo. Naša zaveza je, da so študijske skupine »možganom prijazne«, na srečanjih radi poskrbimo,  da se počutite dobro, niste utrujeni in si tako čim več zapomnite! Da o dobri družbi in novih poznanstvih sploh ne govorimo! 

Vsi željni nadaljnjega širjenja obzorij, boste deležni obilice napotkov za zanimivo literaturo, ki bo še dodatno navdihovala vaša raziskovanja.

Teme in terime predavanj objavljamo na tem naslovu.

Dodatne informacije na janja.rebolj@mgml.si ali 051 234 582

Dr. Marko Pripič je strasten pripovedovalec zgodb in med seboj povezuje zelo različne stvari: od literature, zakonodaje, likovne umetnosti do numizmatike, s čimer zgodovini doda nekaj mesa, kot pravi sam. 

Po osnovni izobrazbi je profesor zgodovine in filozofije, doktoriral pa je s področja medijev, kjer je služboval vse do upokojitve. Z njim v Mestnem muzeju Ljubljana sodelujemo na odmevnih predavanjih Zgodovina na krožniku in v kozarcu. Študijska skupina je nadaljevanje in nadgradnja tega sodelovanja. Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se