Ljubljana
MGML
Seniorji, Odrasli, Študenti

Zgodovina z dr. Markom Prpičem

Zgodovino lahko raziskujemo na zelo različne načine. O njej nam veliko povesta tudi hrana in pijača, nujna elementa preživetja človeštva. Pa se kdaj vprašamo, katere zgodbe v sebi skriva naš vsakodnevni obrok, jutranja kava ali čaj ter priložnostni švrk ruma?
Študijska skupina za odrasle z dr. Markom Prpičem - O zgodovini, ki nam jo razkrivata hrana in pijača
O zgodovini, ki nam jo razkrivata hrana in pijača

Če želite zgodovino spoznavati z vidika svojega vsakdana - torej hrane in pijače, v kateri uživate - ne zamudite letošnje nove študijske skupine, s katero v Mestnem muzeju nadgrajujemo serijo uspešnih predavanj dr. Marka Prpiča.

Ob predstavitvi vsakokratne teme boste udeleženci povabljeni k aktivnemu sodelovanju z vprašanji, mnenji in diskusijo. Naša zaveza je, da so študijske skupine »možganom prijazne«, na srečanjih radi poskrbimo,  da se počutite dobro, niste utrujeni in si tako čim več zapomnite! Da o dobri družbi in novih poznanstvih sploh ne govorimo! 

Vsi željni nadaljnjega širjenja obzorij, boste deležni obilice napotkov za zanimivo literaturo, ki bo še dodatno navdihovala vaša raziskovanja. 

Program načrtujemo v letu 2023.

Dodatne informacije na janja.rebolj@mgml.si ali 051 234 582

Dr. Marko Pripič je strasten pripovedovalec zgodb in med seboj povezuje zelo različne stvari: od literature, zakonodaje, likovne umetnosti do numizmatike, s čimer zgodovini doda nekaj mesa, kot pravi sam. 

Po osnovni izobrazbi je profesor zgodovine in filozofije, doktoriral pa je s področja medijev, kjer je služboval vse do upokojitve. Z njim v Mestnem muzeju Ljubljana sodelujemo na odmevnih predavanjih Zgodovina na krožniku in v kozarcu. Študijska skupina je nadaljevanje in nadgradnja tega sodelovanja. Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se