Ljubljana
MGML

Hribarjeva Ljubljana

Javno vodstvo, sprehod skozi Ljubljano do Rožne doline

Vsako zadnjo soboto v mesecu vam ponujamo voden sprehod po mestu, ki vključuje tudi ogled Vile Zlatica.

Sobota
24
Feb 2024
Čas: 11:00–13:30
Lokacija: Zbirno mesto: Mestna hiša, Stritarjev trg 2
Odrasli, študenti, seniorji
Vodstvo po Hribarjevi Ljubljani poteka tudi skozi Tivoli
Vodstvo po Hribarjevi Ljubljani poteka tudi skozi Tivoli © Grega Hrib

Sprehod začnemo v središču stare Ljubljane, kjer se zberemo pred stopnicami Mestne hiše. Po krajšem uvodu se sprehodimo preko Prešernovega trga do Tivolija in pot nadaljujemo do Vile Zlatica v Rožni Dolini. 

Ob prihodu do županovega domovanja v ambientu čudovite secesijske vile vam ponudimo krajši odmor s čajem. To je odlična priložnost za počitek ali poglobljeno zgodovinsko diskusijo v edinstvenem ambientu. 

Zatem nadaljujemo z ogledom Hribarjevega domovanja, kjer spoznamo osebno življenje in neprecenljivo dediščino secesijskega domovanja našega največjega župana, Ivana Hribarja. 

Vodstvo bo zanimivo za vse, ki jih zanima poglobljen vpogled v zgodovino mesta na prelomu v 20. stoletje ter vlogo Ivana Hribarja, ki je močno zaznamoval življenje prestolnice v tem času. K prijetnosti izkušnje pridodajo tudi zabavne anekdote iz županovega življenja in življenj njegovih številnih sodelavcev ter prijateljev (prav tako znanih osebnosti) s katerimi je Hribar sodeloval.

Pred Mestno hišo (Stritarjeva ulica 2) se zberemo ob 11.00, zaključili bomo v Rožni dolini (Cesta 27. aprila, 47) najkasneje 13:30. 

Ker je število mest omejeno, vas vljudno prosimo, da si svojo udeležbo na dogodku zagotovite s predhodno rezervacijo. Rezervacije so možne preko e-pošte na naslovu vila.zlatica@fsk.si ali pa pokličite na telefonsko številko +386 40 835 775

Cena celotnega programa znaša 12,00 €, oziroma 10,00 € za študente, upokojence, dijake in brezposelne.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se