Ljubljana
MGML

Rojstni dan Ivana Hribarja

Ivan Hribar se je rodil 19. septembra 1851.

Vabimo vas na prav poseben dogodek, kjer bomo podrobno spoznali najrazburljivejše in najzaslužnejše trenutke življenja Ivana Hribarja, ki bi letos upihnil 173 svečk.

Četrtek
19
Sep 2024
Čas: 17:30–19:30
Lokacija: Zbirno mesto pred Mestno hišo na Mestnem trgu 1.
Odrasli, študenti, seniorji
Rojstni dan Ivana Hribarja

Ivan Hribar se je rodil 19. septembra 1851. V svojem dolgem življenju je za seboj pustil neizmerno zapuščino, s katero se lahko primerjajo le redki. Njegovo ime se še danes pogosto omenja v občinski politiki kot zgled najboljšega političnega vodstva v zgodovini naše prestolnice. V širši slovenski zgodovini pa ga pomnimo kot 89-letnega starca, ki se je pogumno uprl fašističnemu okupatorju in postavil nepozaben zgled vsem Slovencem.

Na 19. september 2024 vas vabimo na prav poseben dogodek, kjer bomo podrobno spoznali najrazburljivejše in najzaslužnejše trenutke njegovega življenja. Zbrali se bomo pred Mestno hišo, sedežem ljubljanske oblasti, kjer je Hribar s svojim vdanim delom povzdignil mesto iz dolge vasi v pravo prestolnico. Sprehodili se bomo skozi mesto, kjer bomo odkrivali in spoznavali sledi njegovega truda. Naša pot se bo zaključila v Vili Zlatica v Rožni Dolini, kjer bomo spoznali njegovo osebno domovanje in tiste, ki so mu bili v vsakodnevnem življenju najbližje.

V edinstvenem ambientu secesijske vile bomo s šampanjcem proslavili 173. rojstni dan Ivana Hribarja. Obiskovalcem bomo v znamenje pozornosti podarili simbolična darila.

Obvezne prijave: vila.zlatica@fsk.si ali prek telefonske številke 040 835 775.

Cena programa: 12 € oziroma 10 € za študente in upokojence.

Zbirno mesto: Mestna hiša (Mestni trg 1).

Sob
26
Okt 2024
Prireditev na prostem, Voden ogled
Pred Mestno hišo (Mestni trg, 1) se zberemo ob 10.00, zaključili bomo v Rožni dolini (Cesta 27. aprila, 47) najkasneje 12:30. • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se