Dediščina prehrane na Gorenjskem
O kulturi prehranjevanja z etnologi in raziskovalci iz celotne Slovenije
2. etnološki dan v organizaciji Gorenjskega muzeja
Vljudno vabljeni na 2. etnološki dan Dediščina prehrane Gorenjske v četrtek, 10. junija 2021, ob 9. uri na ZOOM povezavi:
https://us02web.zoom.us/j/83568676125?pwd=VDRDT0tOVkpHK1pvV0RPK2UxdFJvQT09
Meeting ID: 835 6867 6125
Passcode: 534939
Program srečanja, na katerem bo o kulturi prehrane ljubljanskega meščanstva na primeru dediščine Ivana Hribarja spregovorila tudi muzejska svetnica iz Mestnega muzeja , Mojca Ferle:
9.00 Uvodna beseda
9.20 Mojca Šifrer Bulovec – Visoška kuhinja v 19. stoletju
9.40 mag. Tatjana Dolžan Eržen – »Kdor je božji, ta je sit!«
10.00 Mojca Ferle – Pogled v jedilnico in na mizo Ivana Hribarja
10.20 Saša Florjančič – Življenje na »bukuca«: Prehrana žebljarjev
10.40 Nina Hribar – Projekt »Mavričnost kulture in kulinarike Jesenic« s poudarkom na etnično pisani kulinariki
11.00 dr. Saša Poljak Istenič – Od raziskave alpske prehrane do Unescove nominacije: Primer tržiške prehranske dediščine
11.20 Erika Kavalar Mugerli – Rateški krapi od vsakdanje jedi do kulinarične posebnosti
11.40 odmor
12.10 dr. Bojan Knific – Tržiška kulinarična dediščina
12.30 Nataša Kokošinek – Kulinarika Alenke Bole Vrabec
12.50 Lucija Gartner in Tina Komac – Inovativne predstavitve lokalne prehranske dediščine: »Kuhajmo po Bohinjsko«
13.10 Branka Gradišar, Katja Praprotnik in Špela Smolej Milat – Medinstitucionalni projekt »Naša kuhna«
13.30 Saša Roškar – Sušilnice za sadje in lan ter dere: Topografski poskus
13.50 Diskusija