Ljubljana
MGML

Zadnje vodstvo po razstavi Jesenice s kuratorko Laro Mejač

Vabimo vas na zadnje javno vodstvo po razstavi Ljubljana se klanja Sloveniji VII: Jesenice v družbi kuratorke Lare Mejač in umetnikov oz. umetnic. V Galeriji Vžigalica se zberemo v nedeljo, 7. maja 2023 ob 17.00, da spoznamo ustvarjalce, ki izhajajo iz znanega železarskega mesta, se vanj vračajo oz. v njem iščejo navdih.

Nedelja
7
Maj 2023
Čas: 17:00–18:00
Lokacija: Galerija Vžigalica
Odrasli, družine, študenti, seniorji
Risba 5 (Jesenice), 2020
Risba 5 (Jesenice), 2020 © Helena Tahir

Razstavna karavana cikla Ljubljana se klanja Sloveniji je tokrat romala v železarsko mesto Jesenice in njegovo širšo okolico. Predstavljena so umetniška dela, ki s tega območja izvirajo, se v njem navdihujejo oziroma z Jesenic prihajajo njihove avtorice in avtorji, ki pod vprašaj postavljajo idejo doma, ki zaradi specifične geografske in zgodovinske pozicije lahko zavzema različne pomene in podobe.

Avtorji in avtorice različnih generacij Jaka Gasar, IRWIN (Miran Mohar), Ema Klinar, Tanja Radež in Helena Tahir skozi raznovrstne medije od fotografije, risbe, slikarstva do prostorskih instalacij predstavljajo svoj osebni pogled na Jesenice, ki so jih v določenem obdobju zapustili, se tja vračajo, se jih spominjajo in na različne načine doživljajo.  

Sob
15
Jun 2024
Voden ogled
Galerija Vžigalica • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji
Sre
19
Jun 2024
Voden ogled
Galerija Vžigalica • Odrasli, družine, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se