Ljubljana
MGML

F3ŽO 2023: Brezplačno vodstvo po razstavi Dominika Mahniča

Seniorji, spoznajte možnost prepleta umetnosti in umetne inteligence!

Povezovanje in medgeneracijsko sodelovanje sta rdeči niti Festivala za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), v sklopu katerega seniorje vabimo na brezplačen ogled naše aktualne razstave Dominik Mahnič: Krmiljenje čopiča. Mahnič v svojo umetniško refleksijo skladno vključuje v dialektiko med klasičnim slikarstvom in avantgardnimi dosežki sodobne tehnologije.

Sreda
27
Sep 2023
Čas: 10:00–11:00
Lokacija: Galerija Vžigalica
Seniorji
arhiv umetnika
arhiv umetnika

V sodelovanju s programerjema Vidom Vidmarjem in Petrom Veselinovićem je akademski slikar, magister videa ter prepoznavna figura ulično-umetniškega gibanja Mahnič udejanjil Čopičograf; tehnologijo, ki umetni inteligenci omogoča kontemplacijo in avtomatizacijo slikarske geste.

Razstava v Galeriji Vžigalica je osredotočena izključno na dela, ki so nastala pod mehanično taktirko Čopičografa, s čimer se odpira razprava o razmerjih med avtorstvom, tehnološko mediacijo in kontekstualizacijo v sodobni umetniški praksi. Ob temu je umetnikova intenca, da tehnologija kot sredstvo slikanja ostane v ozadju, s poudarkom na osnovni avtonomiji slikarstva.

Upokojence, udeležence festivala, vabimo na vodeni ogled po razstavi v sredo, 27. 9. 2023, od 10.00 do 11.00.
Mesto na vodstvu si rezervirajte na prijava@mgml.si ali 01 24 12 506.


Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) letos poteka že 22. in sodi med največje prireditve namenjene upokojencem v Evropi. Osrednje dogajanje bo potekalo v Cankarjevem domu od 27. do 29. 9. 2023.

Več informacij o dogajanju je na voljo na festivalski spletni strani.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se