Ljubljana
MGML

Vodstvo z umetnikom Dominikom Mahničem po razstavi Krmiljenje čopiča

Vabimo vas na vodstvo po razstavi Dominik Mahnič: Krmiljenje čopiča, ki bo v sredo, 18. oktobra 2023, ob 17.00 v Galeriji Vžigalica. Mahnič v svojo umetniško refleksijo skladno vključuje dialektiko med klasičnim slikarstvom in avantgardnimi dosežki sodobne tehnologije. Na vodstvu z umetnikom in kuratorjem Janijem Pirnatom boste izvedeli več o tem, kaj se zgodi, kako se lahko umetnost spogleduje z umetno inteligenco.

Sreda
18
Okt 2023
Čas: 17:00–18:00
Lokacija: Galerija Vžigalica
Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji
arhiv umetnika
arhiv umetnika © Blaž Gutman / MGML

V sodelovanju s programerjema Vidom Vidmarjem in Petrom Veselinovićem je akademski slikar, magister videa ter prepoznavna figura ulično-umetniškega gibanja Mahnič udejanjil Čopičograf; tehnologijo, ki umetni inteligenci omogoča kontemplacijo in avtomatizacijo slikarske geste.

Razstava Krmiljenje čopiča  je osredotočena izključno na dela, ki so nastala pod mehanično taktirko Čopičografa, s čimer se odpira razprava o razmerjih med avtorstvom, tehnološko mediacijo in kontekstualizacijo v sodobni umetniški praksi. Ob temu je umetnikova intenca, da tehnologija kot sredstvo slikanja ostane v ozadju, s poudarkom na osnovni avtonomiji slikarstva.


Mesto na vodstvu si rezervirajte na: galerija.vzigalica@mgml.si 

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se