Ljubljana
MGML

Ta veseli dan kulture v Mestnem muzeju

Nedelja je dan odprtih vrat - vabljeni v muzej med 10:00 in 18:00!

Bogatimo vaša kulturna doživetja!

Nedelja
3
Dec 2023
Čas: 10:00–18:00
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, družine, študenti, seniorji
Ta veseli dan kulture v Mestnem muzeju

Pridružite se nam in doživite raznolikost kulture skozi umetnost, zgodovino, arheologijo, zakulisje muzejskega dela ter druženje, Ta edinstveni dogodek je priložnost, da se povežemo in delimo veselje do kulture. Program:

  • Razstava slikark in kipark Slovenske umetnice 1850-1950: Odkrijte bogastvo ustvarjalnosti umetnic našega prostora skozi njihova izjemna dela. Organiziramo šest krajših vodstev po razstavi ob: 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30 in 15:30;

  • Stalna razstava Ljubljana. Zgodovina. Mesto. Odkrijte svoj najljubši ljubljanski čas! Skozi pestro zgodovino našega mesta se bomo sprehodili dvakrat: ob 12:00 in ob 16:00; 

  • Družinski viteški turnir za otroke 4-11 let: Spremljajte, kako se najmlajši junaki preizkušajo na viteškem turnirju. Navijajte za njih in doživite vzdušje pristnega viteškega dvoboja! Z nami se boste zabavali ob vratolomnih podvigih na viteškem turnirju! Stopili boste na hodulje, spretno vodili konja čez ovire, zbili sovražnikovo vojsko, obranili mesto in si z drugimi viteškimi lumparijami prislužili posebno turnirsko listino. Turnir se bo odvijal med 10:00 in 14:00.

  • Vodstvo s kustosinjo konservatorko mag. Katarino Toman Kracina in strokovnima sodelavkama Lizo Lampič ter Heleno Pucelj Krajnc: Pridružite se nam na ekskluzivnem vodenju po razstavi Pogled z druge strani, kjer vam bodo strokovnjakinje predstavile ozadje in zgodbe za umetniškimi deli. Ne zamudite priložnost, da se poglobite v umetniški svet s strokovnjakinjami na področju - začnemo ob 11:00.

Vabljeni tudi, da na ta prešeren dan pokukate v zakladnico našega muzeja, kjer vas čaka razstava SKRIVNOSTNI GROB BREZ TRUPLA Emonska grobova iz Argentinskega parka, ali pa se sprehodite po zunanjem atriju, zavijete na zavoj in se podate v svet urbane umetnosti skozi razstavo Z ZAVOJA V ZID Nov mural na dvoriščni fasadi muzeja!

Obljubljamo vam dan poln zabave, navdiha in kulture! 

Vstopnine na ta dan ni! 

Sob
15
Jun 2024
Otvoritev
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji
Sob
15
Jun 2024
Dan odprtih vrat
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji
Ned
16
Jun 2024
Predavanje, Predstavitev, Prireditev na prostem, Voden ogled
Domačija Pr' Lenart na Belem, Belo 1, 1215 Medvode • Odrasli, študenti, seniorji
Čet
20
Jun 2024
Pogovor
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
22
Jun 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se