Ljubljana
MGML

Čarobni dan v parku Tivoli v družbi žabice Ljube

Prost vstop za družine

Rega kvak! Družine, vabljene, da se žabici Ljubi pridružite na Čarobnem dnevu v Parku Tivoli, ki bo v nedeljo, 9. junija [DATUM JE BIL PRESTAVLJEN] , od 10:00 do 18:00. Za vas so na ta dan pripravili številne delavnice, doživetja, glasbene nastope in še mnogo drugega. :)

Nedelja
9
Jun 2019
Čas: 10:00–18:00
Lokacija: Park Tivoli, Ljubljana
Družine, otroci
Čarobni dan v parku Tivoli v družbi žabice Ljube

Vas zanima, kako so na Ljubljanskem barju ljudje živeli pred več tisoč leti, ko mesta Ljubljane sploh še ni bilo? Kje so prebivali, kaj so jedli, kaj so počeli v prostem času? S čim so se preživljali? Ali so hodili v šolo? Razigrana žabica vam lahko pove marsikaj o tem.

Preizkusite se v veščinah iz pradavnine
Na Čarobnem dnevu v parku Tivoli poiščite poskočno žabico Ljubo in v družbi muzejskih animatork odpotujte 5000 let v preteklost, v čas koliščarjev, ki so živeli na današnjem Ljubljanskem barju. Otroci in starši, preskusite se v sestavljanju prazgodovinskega lesenega kolesa, narejenega po vzoru najstarejšega lesenega kolesa z osjo na svetu, in skupaj ugotovite, na kakšen način so ga uporabljali. Če pa želite postati pravi koliščarji, si oblecite koliščarsko oblačilo, naslikajte pravi barjanski tatu, izberite svoje barjansko ime ter v barjanskem ribniku ulovite izmuzljive ribice.

Izberite si svoj kupon ugodnosti!
Poleg obiska našega ustvarjalnega kotička na Čarobnem dnevu pa vam nudimo še eno posebno doživetje. Med kuponi, ki jih lahko izberete na spletni strani dogodka, vam nudimo tudi brezplačen kupon = vaša vstopnica za družinski obisk razstave Ljubljana. Zgodovina. Mesto. v Mestnem muzeju Ljubljana. Ob ogledu razstave vas bo spremljal nagajiv in poučen tiskani vodnik Z Ljubo in Ano gremo v Ljubljano.
(ogled razstave v Mestnem muzeju Ljubljana s tiskanim vodnikom za družine je brezplačen v sklopu akcije 1 vstopnica = 1 družina)

Čarobni dan je enodnevna prireditev za družine, ki obiskovalcem ponuja številne delavnice, doživetja, glasbene nastope in še mnogo drugega! Čez cel dan bodo obiskovalcem na voljo športne, ustvarjalne, glasbene in druge delavnice, poizkusi, aktivnosti, zanimivi programi in plesni nastopi. Oder bodo zasedli znani slovenski glasbeniki, kot so Eva Boto, Ditka, Manca Ismajlova ter Pepel in kri.

Sob
1
Jun 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sre
5
Jun 2024
Sob
8
Jun 2024
Delavnica
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti
Sob
8
Jun 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Pet
14
Jun 2024
Prireditev na prostem, Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se