Ljubljana
MGML

Ikonični petek: koncert ansambla Anbot

Ko nas bo živa glasba povezovala s toplino svoje izraznosti.

Petek
23
Avg 2019
Čas: 20:00–22:00
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, družine, študenti, seniorji, obiskovalci s posebnimi potrebami
Anbot
Anbot

Anbot je glasbena skupina, ki združuje glasbenike amaterje različnih glasbenih znanj in predvsem pestrih profesionalnih poslanstev, od uglednega sodnika in filmskega producenta do slikarja in menedžerja. Člani ansambla z veliko predanostjo soustvarjajo za današnji čas redko slišano kombinacijo glasbe. Njihov repertoar zajema pesmi balkanskih in azijskih narodov (Bolgarija, Armenija, Severna Makedonija …), italijanske filmske teme (Fellini – Amarcord), irske in francoske ljudske motive, stare latino hite, klezmer in mnoge druge pesmi, ki s svojimi melodičnimi impulzi budijo nostalgijo in slikajo pokrajino časa, v katerem je živa glasba ljudi še povezovala s toplino svoje izraznosti. 

Ansambel ni prav posebno uglašen, kar mu daje neko posebno noto in pristen prizvok, ki vedno naleti na lep odziv občinstva. Anbot ("nekoč") vodi skladatelj Aldo Kumar.

Zasedba:

Aldo Kumar harmonika (tudi avtor glasbe na razstavi IKONE), Janez Pirc kahon, Rudi Štravs, Nino de Gleria bas kitara, Peter Jakša kitara, tamburica, Peter Jud, Janez Vlaj violina, Peter Beltram flavta (kot član zbora Psallite tudi pel na odprtju razstave IKONE), Iztok Smeh klarinet, Miran Mohar ustna harmonika (tudi oblikovalec razstave IKONE), Tomislav Čizmić vokal.


Ikonični petki (14. 6., 5. 7. in 23. 8.) sicer vabijo, da združite svojo najljubšo družbo z užitkom pozno večernega ogleda razstave ruskih IKON. Mi vam ponudimo še kozarec vodke Lime Soda in glasbo, vi pa se lahko sprostite.

Nadomestilo za ikonični petek je 10 EUR in vključuje ogled razstave, koncert in kozarec pijače. Muzej je v petek zvečer odprt že od 18:30.

Če pa se namenite le na obisk koncerta, je le-ta brezplačne narave, začne pa se ob 20.00.

Čet
22
Feb 2024
Počitniško varstvo
Plečnikova hiša, Karunova 4-6 • Otroci
Čet
22
Feb 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji, obiskovalci s posebnimi potrebami
Pet
23
Feb 2024
Počitniško varstvo
Mestni muzej Ljubljana • Otroci
Sob
24
Feb 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Ned
25
Feb 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se