Ljubljana
MGML

Po sledeh Emone v pasji družbi

Dobrodelna nota vodstev s psi

Povezujemo Pasjo pekarno HOV-HOV, Zavetišče Horjul in vašo ljubezen do psov ter dediščine.

Sobota
4
Sep 2021
Čas: 10:00–11:30
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji
Po sledeh Emone v pasji družbi
Po sledeh Emone v pasji družbi © Andrej Peunik / MGML

Ideja, da na sprehod po arheološki krožni poti skozi središče našega mesta povabimo tudi vaše štirinožne prijatelje, se je izkazala za zelo uspešno. Letos vodstva ponovno izvajamo in jim tokrat dodajamo dobrodelno noto. V želji, da pomagamo tudi drugim živalskim prijateljem, smo se odločili, da 2,00 eur od vsake prodane vstopnice pasjega vodstva podarimo Zavetišču Horjul

Pridružite se nam lahko: 

Na posamezno vodstvo bomo sprejeli 10 lepo vzgojenih kužkov in njihovih lastnikov. Obvezne prijave sprejemamo na prijava@mgml.si in na 01 24 12 506. 

Cena je 8 € / osebo, znižano 6 € / osebo, družine 18 €, kužki gratis. V primeru dežja vodstvo odpade. 


Rimska Emona, kjer je ob največjem razcvetu živelo okoli 5.000 prebivalcev različnega stanu, je bila dom tudi kakšnega štirinožca, ki je morda slišal na ime Alba (Bela), Myia (Muha; ime za psa majhne rasti) ali Celer (Hitri). Na pasjih vodstvih bomo za vas izpostavili zanimive 'pasje' informacije: spoznali bomo, kakšno vlogo so imeli psi v rimski družbi, katera pasma je bila najbolj priljubljena, kaj so psi takrat jedli in kakšna imena so lastniki nadeli svojim ljubljencem.

Za pasje priboljške na pasjih vodstvih bodo poskrbeli pri Pasji pekarni Hov Hov.

Je prva slovenska (in največja) pasja pekarna v Evropi. Njihova največja prednost je peka izključno naravnih proizvodov z lastno linijo piškotov in receptur. Ponujajo linije piškotov (mesnih, brezmesnih, ribjih in dietnih), sezonskih izdelkov (božič, velika noč, valentinovo, noč čarovnic ...) in luksuznih priboljškov, ki so edinstveni na trgu (prvi na svetu z linijo 24-karatnega zlata). Pohvalijo pa se lahko tudi z edinstvenim svežim asortimanom (tortice), ki je plod dolgoletnega razvoja in je kot tak prilagojen vsem vrstam psov z najrazličnejšimi zahtevami (ne vsebuje moke in jajc, le sveže meso in zelenjavo, okrasitev in barve pa pridobivajo iz naravnih sestavin).

Čet
11
Apr 2024
Konferenca
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Pet
12
Apr 2024
Konferenca
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Tor
16
Apr 2024
Predstavitev
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Čet
18
Apr 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
20
Apr 2024
Predavanje
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se