Ljubljana
MGML

Vse poti letošnje sezone Emone

Od pomladi do jeseni se bomo v Arheološkem parku Emona srečevali popotniki, kolesarji, plečnikoljubci, pasjeljubci in celo stari Rimljani. Pridruži se nam tudi ti!

Nekoč je v Rim vodila tudi pot iz Emone. Danes v Emono vodi krožna arheološka pot.

Poletna muzejska noč
Poletna muzejska noč

Kakšen dan med vikendom si zdaj lahko privoščite hojo po krožni poti Arheološkega parka Emona Na njej vas poleg antičnih spomenikov čakajo s hojo povezani užitki ustavljanja, premišljevanja, opazovanja, spraševanja, zamišljanja in raziskovanja.

Letos je Plečnikovo leto, ko smo se spomnili na mojstrovo ljubezen do antične arhitekture in zato pripravili 3 kolesarska vodstva, na katerih vam razkažemo sledi antične umetnosti na primerih Plečnikovih del. Znani so termini: 

sobota, 28. maj, ob 10.00 - Kolesarska tura Plečnik in dediščina Emone, voden ogled
sobota, 2. julij, ob 10.00 - Kolesarska tura Plečnik in dediščina Emone, voden ogled
sobota, 27. avgust, ob 10.00 - Kolesarska tura Plečnik in dediščina Emone, voden ogled
sreda, 28. september, ob 17.00 - Kolesarska tura Plečnik in dediščina Emone na letošnjem DEKD, voden ogled

Sprehod po arheološki poti ponujamo tudi lastnikom psov, ki želijo izkušnjo odkrivanja in spoznavanja ostankov rimske Emone, doživeti in deliti v družbi svojih štirinožnih spremljevalcev ter drugih ljubiteljev psov. Termini so:

sobota, 4. junij, ob 10.00 - Dobrodelno pasje vodstvo po Emoni
sobota, 20. avgust, ob 10.00 - Dobrodelno pasje vodstvo po Emoni
sobota, 3. september, ob 10.00 - Dobrodelno pasje vodstvo po Emoni

Užitkarske pozdrave iz nočne Emone lahko letos pošljete z dogajanja Poletne muzejske noči, ko v Zgodnjekrščanskem središču v soboto, 18. junija, ob 21,00 in 21.30 za vas uprizorimo igrane kostumirane pripovedi.

Nove generacije otrok vsako leto povabimo na družinsko spoznavanje s staroveško prababico Ljubljane. Igrivi družinski pohod  Rimljani v Ljubljani, se bo letos odvil v sobota, 10. septembra, med 14.00 in 18.00.


Zaradi omejenega števila razpoložljivih mest na dogodkih, je za te obvezna rezervacija na prijava@mgml.si ali 01 24 12 506. Na samostojno vandranje pa se lahko odpravite brez predhodne najave!

Objavljeno: 20. 5. 2022

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se