Ljubljana
MGML

Pridružite se nam v novem študijskem letu 2018/2019 muzejskih programov za odrasle

Dragi seniorji in študentje, v Mestnem muzeju Ljubljana vas vabimo, da se nam tudi v letošnjem študijskem letu pridružite na muzejskih programih, oblikovanih prav za vas! Z novo sezono začnemo v četrtek, 4. oktobra 2018.

None
© Andrej Peunik/MGML

S programi za študente, odrasle in seniorje v muzeju ustvarjamo prijazno in odprto okolje za ustvarjalno, navdihujoče in koristno pridobivanje novih znanj in veščin iz bogato napolnjene skrinje ljubljanske dediščine in kulture.

Študijska skupina za študente:

Muzej od blizu

Si študent/-ka družboslovnih in humanističnih študijev, ki bi se rad/-a seznanil z delom v muzeju in galerijah? Skozi različne metode dela spoznaj delovanje muzeja! Uvodno srečanje bo v četrtek, 4. oktobra 2018, ob 14.00.

Študijski skupini za seniorje:

Mestni muzej Ljubljana in Ljubljančani

Spoznajte muzejske zbirke v depojih, načine ravnanja s starimi predmeti ter postopke za ohranjanje kulturne dediščine v specializiranih muzejskih delavnicah. Naučite se marsikaj novega s področja ved, ki so pomembne za ohranjanje dragocenosti in pričevanj iz preteklosti. Uvodno srečanje bo v četrtek, 4. oktobra 2018, ob 10.00.

Raziskujmo preteklost Ljubljane

Se zanimate za preteklost našega glavnega mesta? Se vas je zgodovina Ljubljane dotaknila? Delite z nami svojo zgodbo! Skupaj se bomo odpravili tudi na organizirana vodstva po muzejskih zbirkah ter na ekskurzije in izlete. Uvodno srečanje bo v četrtek, 4. oktobra 2018, ob 11.00.

  • Mentorica študijskih skupin: Janja Rebolj, muzejska svetovalka
  • Termin: oktober 2018−maj 2019
  • Cena: 12 €/mesec
  • Dodatne informacije: do 3. oktobra na naslovu janja.rebolj@mgml.si
  • Prijave: prijava@mgml.si

Razširite znanja in spoznajte delovanje muzeja skupaj z nami − vabljeni v našo družbo v šolskem letu 2018/2019!

Objavljeno: 26. 9. 2018

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se