Ljubljana
MGML

Še ena nagrada stripu Ivan Cankar: podobe iz življenja

Zaključni dogodek festivala stripa Tinta 2019

Zmagovalec kategorije 'najboljši izvirni strip' na festivalu stripa Tinta 2019!

Blaž Vurnik in Zoran Smiljanić ob nagrajenem stripu
Blaž Vurnik in Zoran Smiljanić ob nagrajenem stripu © Andrej Peunik / MGML

Za vse stripovske sladokusce je v Ljubljani pravkar potekal festival stripa TINTA, znotraj katerega so letos prvič podeljevali tudi nagrade, in sicer dva Zlatirepca za najboljši izvirni in najboljši prevedeni strip, ki je bil v slovenščini natisnjen med 1. 10. 2018 in 30. 9. 2019. 

Strokovna žirija je nagrado za najboljši izvirni strip podelila stripu Ivan Cankar: podobe iz življenja avtorjev dr. Blaža Vurnika, muzejskega svetnika iz Mestnega muzeja in avtorja razstave Ivan Cankar, ter poznanega striparja Zorana Smiljanića. Nagrada Zlatirepec se je tako pridružila laskavemu nazivu Knjiga leta 2018, ki ga je strip Ivan Cankar prejel na lanskem Slovenskem knjižnem sejmu.

Tintino nagrado Zlatirepec je sinoči v Vodnikovi domačiji avtorjema podarila šestčlanska komisija Zavoda Stripolis v sestavi Tomaž Bobnar, Ciril Horjak, Izar Lunaček, Janez Plešnar, Pia Nikolič in Žiga Valetič.

Nagrajeni strip, ki je izšel v produkciji MGML in Stripburgerja, je naprodaj v trgovini Mestnega muzeja Ljubljana ter v izbranih s stripi bolje založenih knjigarnah po Sloveniji.

Objavljeno: 14. 10. 2019

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se