Ljubljana
MGML

Naslednjih 30 let je naših!

None

Drage učiteljice in učitelji, 

za nami je prvih 30 let v lastni državi. Naših 30. V naslednjih 30 letih pa bodo vaši učenci preživljali svojo mladost, zaključili šolanje, iskali zaposlitev, si ustvarjali družino, vzgajali otroke, poganjali motor naše države, ji postavljali smerokaz in ogledalo. Naslednjih 30 je njihovih. Kako si naši mladi državljani predstavljajo, da se bo razvijala naša mlada država? 

Vabimo vas, da z učenci ustvarite plakate z njihovo vizijo države za naslednjih 30 let. Najboljših deset bomo v Mestnem muzeju Ljubljana razstavili, najboljše tri pa nagradili. 

Več o natečaju in projektu Muzej v malem si lahko preberete tukaj
Pogoji sodelovanja v natečaju.

Natečaj izvajamo v sodelovanju z učenci z Osnove šole Kolezija. 


Kako je Slovenija postala samostojna država? Kateri so uradni slovenski simboli? Kaj se je z osamosvojitvijo spremenilo za slovenski narod? ... Devetošolec Tim se je v V okviru razstave Ljubljana v času vojne za Slovenijo leta 1991 pogovarjal z dr. Blažem Vurnikom, kustosom za novejšo zgodovino. Nastal je kratek poučen videoposnetek, v katerem boste izvedeli pomembne informacije na temo osamosvojitve, desetdnevne vojne in nove države Republike Slovenije, ki je nastala pred 30 leti.



Objavljeno: 7. 5. 2021

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se