Ljubljana
MGML

Doživetja v novi sezoni Emone

Spoznavanje antične preteklosti našega mesta

Ustvarjalne delavnice, pasja vodstva, kolesarjenje po Emoni, Svetlobna gverila, kulinarično-zgodovinska predavanja, sveta maša ali pohod z Rimljani po Ljubljani. 

None
© Andrej Peunik / MGML

Od maja do oktobra je krožna arheološka pot po središču današnje Ljubljane prizorišče najrazličnejših dogodkov, vsem pa je skupno raziskovanje naše antične preteklosti. Berite naprej in načrtujte svoje doživetje, ko se na Rimski poti po Ljubljani odvija nova 'sezona Emona':

Program:

28. avgust ob 10.00: Vodstvo po Arheološkem parku Emona  s kustosinjo dr. Bernardo Županek, zbirno mesto pri Mestnem muzeju Ljubljana.

4. september ob 10.00: Po sledeh Emone v pasji družbi, začnemo pri Mestnem muzeju Ljubljana (dobrodelno vodstvo)
11. september od 15.00 do 18.00: Potep po Emoni, brezplačen družinski dogodek, ki ga začnemo v Mestnem muzeju Ljubljana
18. september ob 10.00: S kolesi po Emoni, zbirno mesto pri Mestnem muzeju Ljubljana
28. september ob 18.00: Predavanje Marka Prpiča, Zgodovina na krožniku (Dnevi evropske kulturne dediščine)
29. september ob 17.00: Sveta maša v čast sv. Hieronimu ob njegovem godu, ki jo bo daroval predstojnik inštituta Victorinianum na UL TEOF, doc. dr. Miran Špelič OFM
30. september ob 18.00: Predavanje Marka Prpiča, Zgodovina na krožniku (Dnevi evropske kulturne dediščine)

2. oktober, ob 16.00: Po sledeh Emone v pasji družbi, začnemo pri Mestnem muzeju Ljubljana (dobrodelno vodstvo)
5. oktober, 18.00: predavanje Marka Prpiča, Zgodovina na krožniku (Dnevi evropske kulturne dediščine)
7. oktober, 18.00: predavanje Marka Prpiča, Zgodovina na krožniku (Dnevi evropske kulturne dediščine)
16. oktober, 10.00: S kolesi po Emoni, zbirno mesto pri Mestnem muzeju Ljubljana

Vedno pa ste vabljeni, da se sami sprehodite po krožni emonski poti. V našem muzeju boste prejeli zloženko in zemljevid z vsemi pomembnimi informacijami. Družine se na pot lahko podate s tiskanim vodnikom Emona od E do A. Pred tem preverite odpiralni čas parkov na prijava@mgml.si ali  01 24 12 506.

Če si želite krožno Pot po rimski Ljubljani ogledati z vodstvom izkušenega vodiča na dan, ki vam najbolj ustreza, nas o tem obvestite vsaj tri dni pred izbranim terminom na prijava@mgml.si ali  01 24 12 506.


Dediščina Emone se povezuje s kulturo zahodnega Balkana v mednarodnem projektu Immersive Storytelling Driven Cooperation for Cultural Heritage Dissemination in Western Balkans. Zasnovan je z namenom krepitve zmogljivosti vključenih institucij s končnim ciljem, da skupaj razvijejo bolj poglobljene izkušnje pripovedovanja za obiskovalce kulturnih znamenitosti. Ta projekt bo dodatno razširil sodelovanje med projektnimi partnerji in zagotovil osnovno za razvoj zmogljivosti kulturnih institucij za raziskovanje zmožnosti nadgrajenega pripovedovanja zgodb in ustvarjanju izkušenj, ki bodo pritegnile novo občinstvo in še naprej širile vrednote kulturne dediščine. 


Več o projektu.

 

Objavljeno: 11. 5. 2021

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se