Ljubljana
MGML

Za uka željne: Izšle so nove knjižice pedagoških programov za šolsko leto 2021/2022

Pedagoški programi za otroke od vrtca do srednje šole

Konec šolskega leta je tu in v MGML smo za kolege pedagoge že pripravili nove vsebine za prihajajoče šolsko leto 2021/2022! Ponujamo vam izkustvene, poučne, doživljajske in ustvarjalne programe! Vabljeni, da prelistate knjižice programov in izberete po svoje. Želimo si, da bi se po dolgem času spet brezskrbno srečali v naših kulturnih kotičkih. 

None

Že več kot dve desetletji vam v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane  ponujamo bogate doživljajske in ustvarjalne pedagoške programe,  ki  temeljijo  na  igrivem izkušenjskem učenju  in  medpredmetnem povezovanjuZ njimi svojim učencem približujete različne teme s področij zgodovine, umetnosti, arhitekture, arheologije, naravoslovja in slovenščine.

Letos  ne  prezrite  likovnih  delavnic  v  družbi  akademske umetnice,  ki vas pričakuje v Mestni  galeriji, delavnic s fotografskim mojstrompo  katerih  slovijo  v  Galeriji Jakopič. Zgodovinsko obletnico – 200  let  od  ljubljanskega kongresa  –  v  Mestnem  muzeju  obeležujemo z veliko letno razstavo Rdeče in črno,  ki  smo  ji  dodali  raznolik program  s  kvizom,  vodstvi  in  sprehodom  po prestolnici. Vedno aktualni pa so še razstava Ljubljana. Zgodovina. Mesto.  z  najstarejšim  lesenim  kolesom  na  svetu,  obisk  edinstvene  Plečnikove  hiše,  arheološka  potepanja po sledeh antične Emone in izlet na Rožnik z ogledom Cankarjeve spominske sobe. 

Iskrena hvala vsem, ki se k nam redno vračate. Vaše zaupanje, povratne informacije in številne pohvale so kot veter v jadra našim ladjam in nas vsako leto razveseljujejo. Dobrodošli tudi vsi, ki nas boste morebiti letos obiskali prvič: pri nas vas čakajo doživetja, zaradi katerih verjamemo, da vaš prvi obisk gotovo ne bo tudi zadnji. 

In  še  eno  vabilo  –  tokrat  na  naše  spletne strani,  ki  so  (tudi  zaradi karantene) zdaj še bolj bogate z e-vsebinami, s katerimi si lahko kakšno šolsko urico popestrite tudi sami. Sledite nam na spletu in poiščite primerne vsebine za vaše učence.

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo uspešno novo šolsko leto!
Pedagoška ekipa Muzeja in galerij mesta Ljubljane 


Pedagoški programi za vrtce:


Pedagoški programi za osnovne šole:


Pedagoški programi za srednje šole:

Objavljeno: 25. 6. 2021

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se