Ljubljana
MGML

Na Ta veseli dan kulture 2021 vabljeni v našo družbo

Pred vrati je Ta veseli dan kulture, ko muzeji in galerije brezplačno odpiramo vrata v počastitev rojstnega dneva našega največjega poeta Franceta Prešerna. V petek, 3. decembra, vas vabimo na ogled navdihujočih razstav v Mestni muzej, Plečnikovo hišo, galerijo Cukrarna, Galerijo Vžigalica, Bežigrajski galeriji 1 in 2 ter Kulturni center Tobačna 001.

None

Na Ta veseli dan kulture v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane:

Letošnji Ta veseli dan kulture ne bo poseben le zaradi prostega vstopa v naše muzeje in galerije. Pripravili smo tudi posebno veselo ponudbo: na kataloge, ki smo jih izdali v MGML, vam bomo ponudili 20% popust! Popust velja za publikacije, ki so v produkciji Muzeja in galerij mesta Ljubljane izšle pred 1. junijem 2021.

V trgovini Mestnega muzeja Ljubljana lahko posežete po vedno aktualni Zgodovini Ljubljane, si privoščite večkrat nagrajeni biografski strip o Ivanu Cankarju ali pa najdete navdih v ustvarjanju čipk v katalogu Stari vzorci, nove čipke. Muzejske publikacije si lahko ogledate tukaj.

V Plečnikovi hiši pa so na voljo katalogi, ki odstirajo Plečnikovo vsestransko ustvarjanje: od Tržnic in cerkva, do lastne hiše in neuresničenih projektov. Publikacije Plečnikove hiše pa najdete tukaj.

Objavljeno: 1. 12. 2021

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se