Ljubljana
MGML

Dan in Teden družin v vašem družinskem muzeju in galerijah

Od nedelje, 15. maja, do nedelje, 22. maja, kar 7 dni zapored odpiramo vrata za družinski obisk!*

Za družine brezplačno

Plečnikova hiša
Plečnikova hiša © Andrej Peunik / MGML

V največjem ljubljanskem kulturnem zavodu - Muzeju in galerijah mesta Ljubljane - družinam v njihovem tednu podarjamo brezplačen vstop!

Sodobna umetnost vas bo nagovorila v Cukrarni na Poljanskem nasipu 40. Vabljeni na obisk in ogled dveh razstav, in sicer Mokre noge in Vračanje pogleda. Cukrarna je odprta od torka do nedelje, med 10.00 in 19.00.

Skrivnost uspeha arhitekta Jožeta Plečnika lahko raziščete v Plečnikovi hiši na Karunovi 4-6 v Trnovem, kjer vam podarimo družinski vodnik Arhitektura je avantura. Plečnikova hiša je odprta od torka do nedelje, med 10.00 in 18.00 (zadnje vodstvo ob 17.00).

Kako se je Ljubljana razvijala od kolišča do zelenega mestnega središča, lahko spoznate v Mestnem muzeju Ljubljana, na Gosposki 15, tudi s pomočjo enega od tiskanih vodnikov, ki so prilagojeni starosti vaših otrok: Kako je nastajalo najlepše mesto na svetu (8+) ali Z Ljubo in Ano gremo v Ljubljano (4+). Muzej je odprt od torka do nedelje, med 10.00 in 18.00.

Izletniško motivirani pa vabljeni v Arheološki park Emona, po katerem vas usmerja stari dobri emonski zemljevid in/ali družinski vodnik Emona od E do A. Štartna točka je v trgovini Mestnega muzeja Ljubljana. Arheološki park Emona je odprt vsako soboto in nedeljo, med 10.00 in 18.00.

*V ponedeljek, 16. maja 2022, so lokacije Muzeja in galerij mesta Ljubljane zaprte za obiskovalce. 

Objavljeno: 6. 5. 2022

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se