Ljubljana
MGML

Sicer sem samo gospodinja, ampak ne vem ...: zadnja vodstva po razstavi

Ko v Plečnikov dom vstopi sodobna umetnost ...

Tik pred zaključkom razstave se v januarju zgodijo še tri zadnja vodstva, na katerih lahko skozi dialog med Plečnikovimi osebnimi predmeti in sodobnimi umetniškimi intervencijami na novo doživite bogato zapuščino našega največjega arhitekta. Ne zamudite!

Torek
3
Jan 2023
Čas: 17:30–18:30
Lokacija: Plečnikova hiša
Odrasli, študenti, seniorji
Sicer sem samo gospodinja, ampak ne vem ...: zadnja vodstva po razstavi
© Blaž Gutman / MGML

Razstava Sicer sem samo gospodinja, ampak ne vem ... prinaša svež pogled na Plečnikovo dediščino, o čemer je so-kurator razstave, nemški umetnik Olaf Nicolai za Radio Slovenija, program Ars povedal: 

"Plečnikovo hišo gledamo kot njegov portret. Ko vas neka oseba zanima, pa se ne morete osebno srečati z njo, začnete opazovati njene predmete, sledi, podrobnosti. Gospodinja se na videz pogovarja z obiskovalci o Plečniku, ob pomoči dialoga med stvarni. Primer: umetnika Manfred Pernice in Pablo Bronstein sta na mizo postavila držali za svinčnike, ki sta popolnoma različnih oblik. Prvo je steber svetega Boštjana, ki ga lahko povežemo z arhitekturnim oblikovanjem. Drugo pa snežak, ki te povezave v prvi pogled ne kaže, vendar pa gleda ven na vrt in s tem morda namiguje na zimske skulpture iz snega. Pokazati želimo, da so drobne stvari prav tako pomembne kot velike in pa da lahko z razstavnim konceptom, ki resnično razume kot konstrukcijo, to tudi dekonstruiramo, ne ponudi le novega branja ampak možnost vzporedne resničnosti. In še to. Upam, da bodo obiskovalci o kakšnem predmetu rekli, tale ja pa nov, vodnik bo pojasnil, ne, že prej je bil tukaj."

Vabljeni na tri zadnja vodstva po edinstveni razstavi:

  • v torek, 3. 1., ob 17:30
  • v petek, 6. 1., ob 15:30
  • v nedeljo, 8. 1., ob 15:30

Obvezne prijave na vodene oglede sprejemamo na prijava@mgml.si ali 01 24 12 506. Cena vodstva je vključena v ceno vstopnice za ogled Plečnikove hiše (8 € / znižana 6 €).

Sre
24
Apr 2024
Voden ogled
Plečnikova hiša • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
11
Maj 2024
Voden ogled
Plečnikova hiša • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
25
Maj 2024
Dan odprtih vrat, Delavnica, Prireditev na prostem, Voden ogled
Plečnikova hiša • Družine, otroci
Sob
8
Jun 2024
Voden ogled
Plečnikova hiša • Družine, otroci
Sob
9
Nov 2024
Voden ogled
Plečnikova hiša • Družine, otroci

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se