Ljubljana
MGML

Veleposlanik Italije očaran nad Plečnikovo hišo in fotografsko razstavo Maurizia Barberisa

Danes je Plečnikovo hišo obiskal Carlo Campanile, veleposlanik Italije, skupaj s svojo soprogo. V družbi z Blažem Peršinom, direktorjem Muzeja in galerij mesta Ljubljane, in Ano Porok, kustosinjo Plečnikove hiše, sta si ogledala hišo našega največjega arhitekta in občasno razstavo italijanskega fotografa, filozofa in arhitekta Maurizia Barberisa.

None
© Ana Kure/MGML

Ob ogledu sta gosta z gostiteljema obujala spomine na pretekle kulturne vezi in projekte, ki so povezali Italijo in Slovenijo, skupaj pa so se ozirali tudi v prihodnost, izražajoč željo po še večjem povezovanju in skupnih uspehih.

V pogovoru so se dotaknili arhitekture in umetnosti, navdihnjene s Plečnikovo dediščino. Spomnili so se razstave 'Plečnik e il Sacro / Plečnik in sveto', ki je bila leta 2019 na ogled v Vatikanskih muzejih, ter poudarili pomen historičnih hiš, ki nam omogočajo intimen vpogled v življenje zgodovinskih osebnosti.

Veleposlanik Campanile je ob obisku izrazil navdušenje nad pestrim programom Plečnikove hiše, še posebej nad programom za mlade, in pohvalil število obiskovalcev, ki vsako leto obiščejo to kulturno znamenitost.

Objavljeno: 28. 3. 2023

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se