Ljubljana
MGML

Katalog in grafika razstavnega projekta 'Kako narisati mesto?' prepričala žirijo nagrade Brumen

Na 9. bienalu slovenskega oblikovanja Brumen je oblikovalska ekipa KABINET 01 prejela nagrado za oblikovanje kataloga in razstavne grafike naše lanskoletne pregledne razstave 'Kako narisati mesto?', na kateri smo v sodelovanju s kustosinjo Majo Vardjan, MAO, predstavili ustvarjalno pot oblikovalke Ljubice Čehovin - Sune.

Nagrajen razstavni katalog 'Kako narisati mesto?'
Nagrajen razstavni katalog 'Kako narisati mesto?' © Kabinet 01

Za oblikovanje pregledne razstave 'Kako narisati mesto?', na kateri smo predstavili delo oblikovalke Ljubice Čehovin - Sune, ki je ena izmed pionirjev oblikovanja spominkov – med drugim je oblikovala tudi linijo izdelkov Zajtrk s Plečnikom –, je poskrbel oblikovalski tandem iz KABINET-a 01 v sestavi kreativnega vodje Jana Jagodiča in oblikovalca Martina Koširja. Nagrado Brumen sta prejela v kategoriji 'Publikacije', pri čemer je žirija v svojo utemeljitev o razstavnem katalogu zapisala:

"Občutek ročne izdelave, a z odlično strukturirano vsebino: težko je združiti tipografski tretma in ilustracije s tako uspešnim rezultatom. Posebna pozornost je namenjena detajlom: vrsti vezave, strukturi preloma, uporabi likovnih elementov in majhnim, nepričakovanim presenečenjem … igrivost, ki se popolnoma sklada s temo publikacije."

Čestitamo oblikovalcema, vas pa vabimo, da si nagrajen razstavni katalog ogledate (ali kupite) v trgovinici v Plečnikovi hiši.

Nagrajence 9. bienala Brumen si sicer lahko ogledate še do 28. novembra 2019 na razstavi, ki predstavlja dveletni pregled najkakovostnejše slovenske produkcije vidnih sporočil v Narodni galeriji. Ob zaprtju razstave, 28. novembra ob 18:00, pa vabljeni še na predstavitev kataloga, v katerem bodo predstavljeni projekti, uvrščeni na 9. bienale Brumen.

Objavljeno: 12. 11. 2019

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se