Ljubljana
MGML

Ljubica Čehovin - Suna: Kako narisati mesto?

Katalog, ki je izšel ob istoimenski razstavi, ponuja celovit pregled dela oblikovalke Ljubice Čehovin - Sune, ki je navdih za svoje izdelke našla tudi v Plečnikovem opusu.

Predgovor h katalogu pa prispeval Blaž Peršin, direktor Muzeja in galerij mesta Ljubljane, ki je v svojem razmišljanju o oblikovanju kakovostnih turističnih spominkov zaokrožil: "Če se sprehodimo po mestnih prodajalnah, ki so namenjene turistom, lahko hitro ugotovimo, da se ponudniki ne ukvarjajo z iskanjem samosvoje specifične ponudbe, s kakovostjo prežete ustvarjalnosti, temveč gre za kopiranje tujih vzorcev brez lastne identitete. Iskanje novih potencialov in pristopov je tema, ki se ji je posvetila oblikovalka Ljubica Čehovin - Suna. Njen način oblikovanja izdelkov izhaja iz želje, da bi razpirala vprašanja, ki ljudi spodbudijo k razmisleku. Njeno raziskovalno delo (in njegova izvedba) se ne začne in konča pri goli formi predmeta, temveč je precizna osmislitev vsebine, ki jo predstavlja." 

Format: 165x230 mm, mehka vezava
Jezik: slovenski in angleški
Število strani: 44
ISBN: 978-961-93064-7-5 


Cena: 17 €

LJUBICA ČEHOVIN - SUNA: KAKO NARISATI MESTO?

Založnik: Muzej in galerije mesta Ljubljane, zanj Blaž Peršin, direktor

Urednica: Maja Vardjan
Grafično oblikovanje: Kabinet 01

Prevod v angleščino: Erica Johnson Debeljak, Matic Šavli
Jezikovni pregled: Katja Paladin

Fotografije: Mimi Antolović, Lea Čehovin, Ljubica Čehovin - Suna, Mila Drašković, Miha Fras, Kostja Gatnik, dokumentacija MGML, Tomaž Gregorič, Rifat Kulenović, Marjan Paternoster, Andrej Peunik, Jože Suhadolnik, osebni arhiv avtorice

Tisk in obdelava: ABO grafika, Rolgraf in Maruji knjigoveštvo
Naklada: 250
Ljubljana, 2018

Ljubica Čehovin - Suna: Kako narisati mesto?

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se