Ljubljana
MGML
za učence 4. do 6. razreda

Arheologija je kul!

Izkustvena delavnica
Arheologija je kul! - © Andrej Peunik/MGML
© Andrej Peunik/MGML

Kdo so arheologi? Kako se lotijo svojega dela in kakšna orodja uporabljajo? Kako vedo, kje raziskovati? So njihova odkritja naključna? Učenci na delavnici dobijo priložnost, da za kratek čas postanejo arheologi in se preizkusijo v njihovem delu. Razdelijo se v tri manjše skupine in s pomočjo arheološkega orodja raziščejo tri emonske grobove. Ob tem spoznavajo, kako ravnati z najdbami, kakšne predmete so svojci pridajali umrlim v grobove, kako so potekali pokopi in kakšno je bilo verovanje v posmrtno življenje. Program je prilagojen različnim starostnim skupinam in je odlična popestritev pouka družbe ali zgodovine.

Zaradi tematske povezave priporočamo kombinacijo programa z vodenim ogledom Po sledeh rimske Emone. Cena obeh programov je 8 € na osebo. V primeru slabega vremena delavnica odpade.

Informacije in prijave:  
01/2412-506
prijava@mgml.si 

Trajanje programa
7590 minut

Cena
5,5 € / osebo

Lokacija
Arheološki park Emonska hiša, Mirje 4, 1000 Ljubljana

Urnik
september, maj–junij

Zaradi tematske povezave priporočamo kombinacijo programa z vodenim ogledom Po sledeh rimske Emone. Cena obeh programov je 9 € na osebo. V primeru slabega vremena delavnica odpade. Po dogovoru lahko izpeljemo drug program.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se