Ljubljana
MGML

[ČIPke] Saša Spačal & Kaitlin Bryson: ‘MikoMitologije: Pripovedni krog’ / tridnevna delavnica

MikoMitologije: Pripovedni krog bo spletna performativna delavnica, ki bo priklicala micelijski um sodelujočih s skupinskim zbiranjem znanj in s praksami utelešene mikologije.

Ponedeljek
8
Nov 2021
Čas: 18:00
Lokacija: Laboratorij RAMPA Kersnikova 4 1000 Ljubljana
Odrasli, študenti, obiskovalci s posebnimi potrebami
[ČIPke] Saša Spačal & Kaitlin Bryson: ‘MikoMitologije: Pripovedni krog’ / tridnevna delavnica

Udeleženke bodo ustvarile lastne mikomitološke in spekulativne zgodbe s pomočjo gliv v svojem najljubšem mediju. Skozi različne aktivnosti performativne delavnice bodo spoznavale prepletenost svetovnega biotehnološkega omrežja znanega tudi kot planetarna infrastruktura: zvočni sprehod Kako postati nabiralka gob, vodena meditacija Spore in mreže, pripovedovanje zgodb s predmeti, pletenje košarice za nabiranje zgodb in risanje zemljevidov micelija.

Za udeležbo na delavnici se je potrebno prijaviti na elektronskem naslovu platformacipke@gmail.com.

O avtoricah:
Saša Spačal je umetnica, ki deluje na presečišču raziskav živih sistemov, sodobne in zvočne umetnosti. Njene umetniške raziskave se osredotočajo na prepletenost kontinuuma okolja in kulture in planetarnih metabolizmov. Z razvojem tehnoloških vmesnikov in povezave s sredstvi za tretiranje prsti obravnava postčloveško stanje, ki vključuje mehansko, digitalno in organsko logiko v sodobni biopolitiki in nekropolitiki. Njeno delo je bilo razstavljeno na prizoriščih, kot so Festival Ars Electronica (AT), Kitajski nacionalni umetniški muzej (CHN), Muzej sodobne umetnosti v Permu (RUS), Prix Cube (FR), Festival Transmediale (DE), Kulturni center Onassis v Atenah (GR), Muzej sodobne umetnosti Metelkova (SI). Njena dela so prejela nagrade in nominacije za nagrade na Prix Ars Electronica, Japan Media Art Award, Prix Cube, NewTechnology Art Award, in New Aesthetica Prize.

https://www.agapea.si/en/

Kaitlin Bryson je umetnica, ki se ukvarja z okoljsko in socialno pravičnostjo. Njena umetniška praksa in aktivizem sta osredotočena na biološke in metafizične zdravilne aplikacije, ki se odzivajo na vsesplošno obstojnost škode v svetu. Bryson dela z glivami kot virom, primarno kot prispodobo in sodelavcem pri svojih umetniških delih. Bryson je magistrirala iz umetnosti in ekologije na Univerzi v Novi Mehiki, trenutno pa živi in dela v Los Angelesu v Kaliforniji. Za ustvarjanje ekološko remediativnih umetniških del po vsem svetu je prejela podporo fundacij Lannan in Andrew W. Mellow. Kaitlin Bryson je leta 2019 s Hollis Moore soustanovila Submergence Collective.

http://www.kaitlinbryson.com/
http://artsci.ucla.edu/node/1435


Delavnico sofinancira MOL - Oddelek za kulturo.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se