Ljubljana
MGML

Umetniki na obisku! — Javni pogovor

V Švicariji / MGLC trenutno biva uveljavljena umetnica Nazgol Ansarinia iz Irana, ki se v svoji novejši praksi posveča bliskovitim spremembam v urbanem jedru mesta Teheran. V KC Tobačna 001 / MGML pa je trenutno na rezidenčnem bivanju priznani umetnik Vladimir Nikolić iz Srbije, ki se v svojih delih dotika najrazličnejših družbenih fenomenov in vprašanj o vlogi umetnika v sistemu.

Ponedeljek
18
Sep 2017
Čas: 18:00
Lokacija: Kulturni center Tobačna
Odrasli, študenti, seniorji
The Communist Painting in the Age of Digital Reproduction, 2017, video still
The Communist Painting in the Age of Digital Reproduction, 2017, video still © Vladimir Nikolić

Na javnem pogovoru, ki ga bosta moderirala Alenka Gregorič, kustosinja in umetniška vodja Mestne galerije Ljubljana in KC Tobačna 001 in Miha Colner, kustos MGLC, bosta gostujoča umetnika predstavila svojo ustvarjalno prakso, nastajajoča dela v sklopu rezidenčnega bivanja, svoje poglede na svet in še marsikaj.

Nazgol Ansarinia se posveča raziskavi sistemov in mrež, ki odrejajo njen vsakdanjik. Rojena in živeča v Teheranu, se v svojih delih pogosto obravnava status vsakdanjih objektov in dogodkov v sodobnem Iranu. Zaradi izvornega zanimanja za grafično oblikovanje in kritično teorijo njena dela vselej temeljijo na raziskavi in analizi vsakdanjika, pri čemer se poslužuje različnih likovnih medijev.

Vladimir Nikolić je končal dodiplomski in podiplomski študij na Fakulteti likovnih umetnosti v Beogradu. Že desetletje privablja mednarodno pozornost s svojimi video deli, v katerih se prepleta humor z elaboriranimi konceptualnimi plastmi. Njegova dela so avtoreflektivna, pri čemer rad preizprašuje svojo prakso, motive, ambicije in vlogo umetnika v sistemu, znotraj katerega deluje. Vladimir Nikolić se bo predstavil tudi na samostojni razstavi, ki se bo  v četrtek, 21. septembra, ob 19. uri odprla v KC Tobačna 001.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se