Ljubljana
MGML

Umetniki na obisku!

Umetniki na obisku: Fokus Grupa & Marie Lukáčová

Vljudno vabljeni na javno predstavitev umetnikov, ki trenutno gostujejo v Ljubljani. V rezidenčnem centru KC Tobačna 001 (MGML) trenutno biva in ustvarja tandem Fokus Grupa iz Rijeke, v Ustvarjalnem Centru Švicarija (MGLC) pa umetnica Marie Lukáčová  iz Prage. Na javnem pogovoru, ki ga bosta moderirala Alenka Gregorič in Miha Colner, bodo gostje predstavili svojo ustvarjalno prakso, nastajajoča dela v sklopu rezidenčnega bivanja, svoje poglede na svet in še marsikaj.


Torek
16
Okt 2018
Čas: 18:00
Lokacija: Kulturni center Tobačna
Odrasli, študenti, seniorji, obiskovalci s posebnimi potrebami
Fokus Grupa
Fokus Grupa

Marie Lukáčová (1991) je umetnica, katere praksa se osredotoča na presečišča med fantazijskimi svetovi in virtualno realnostjo ter stvarnimi političnimi in družbenimi polemikami. Delovala je kot članica kolektiva Studio Without Master in aktivistične skupine The Fourth Wave. Trenutno se ukvarja z zapletenimi odnosi med poligamijo, magijo in ekonomijo, ki se uteleša v teoretskih razmišljanjih in umetniških delih v različnih medijih, od videa do tekstila. Umetnica živi in deluje v Pragi. V Ustvarjalnem centru Švicarija je trenutno udeleženka dvomesečnega rezidenčnega programa, ki se odvija v sklopu medinstitucionalne izmenjave med Futura Project, Praga, in MGLC, Ljubljana. 

Umetniški kolektiv Fokus Grupa (ustanovljen 2012) v svoji praksi uporablja besedila, objekte in podobe, ki jih združuje v instalacije in intervencije. Te se osredotočajo na raziskovanje odnosa med svetom sodobne umetnosti in njenimi javnimi manifestacijami, zlasti z ozirom na razmerja moči med aktualnimi kulturnimi, družbenimi in ekonomskimi konteksti. Skupina pogosto sodeluje tudi z drugimi ustvarjalci in strokovnjaki. Kolektiv prebiva v Rijeki in deluje mednarodno. V KC Tobačna 001 se bo 7. novembra 2018, ob zaključku svojega bivanja, predstavil z razstavnim projektom.

 


Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se