Ljubljana
MGML

Umetniki na obisku!

Javni pogovor: Thibault Scemama de Gialluly (Pariz) & Dejan Kaludjerović (Dunaj)

Vljudno vabljeni na javno predstavitev umetnikov, ki gostujejo v Ljubljani. V rezidenčnem centru Švicarija trenutno biva in dela umetnik Thibault Scemama de Gialluly iz Pariza, v rezidenčnem centru KC Tobačna 001 pa Dejan Kaludjerović z Dunaja.

Sreda
13
Mar 2019
Čas: 17:00
Lokacija: Švicarija / MGLC Pod turnom 4 1000 Ljubljana
Odrasli, študenti
Dejan Kaludjerović, Cnversations-WMW, Dunaj, 2017 - 2018
Dejan Kaludjerović, Cnversations-WMW, Dunaj, 2017 - 2018

Na javnem pogovoru, ki ga bosta moderirala Alenka Trebušak in Miha Colner, bosta gosta predstavila svojo ustvarjalno prakso, nastajajoča dela v sklopu rezidenčnega bivanja ter svoje poglede na svet in umetnost.

Thibault Scemama de Gialluly (1987) je umetnik, ki si z ustvarjanjem dodatnih teritorijev prizadeva delovati kot geograf prihodnosti; prizadeva si ustvariti priročnik, ki bi bil oblikovan kot neskončni izmerljiv scenarij za popotovanje po svetu in za uvajanje nove verjetne in praktične zgodovine. Umetnik gradi nova okolja za novo skupno fikcijo. Živi in deluje v Parizu in je trenutno udeleženec trimesečnega rezidenčnega programa v Švicariji, ki se odvija v sklopu medinstitucionalne izmenjave med Parc Saint Leger, Nievers, in MGLC, Ljubljana. 

Dejan Kaludjerović (1976) je rojen v Beogradu. Diplomski študij je končal na Akademiji na Dunaju, kjer tudi živi in dela, podiplomski študij pa na Akademiji v Beogradu. Od začetka svoje umetniške kariere Kaludjerović raziskuje konjunkcijo med potrošništvom in otroštvom z namenom, da bi analiziral, kako se vzpostavlja identiteta ter stabilnost reprezentativnih form. Umetnik trenutno gostuje v okviru rezidenčnega programa Muzeja in galerij mesta Ljubljane v KC Tobačna 001, kjer se bo 24. aprila, ob zaključku svojega bivanja, predstavil z razstavnim projektom.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se