Ljubljana
MGML

Predavanje Simona Norfolka

Ob štiridnevnem gostovanju priznanega fotografa v Galeriji Jakopič

Priznani krajinski fotograf Simon Norfolk bo v četrtek, 7. aprila, ob 19. uri na brezplačnem predavanju za širšo javnost v Galeriji Jakopič spregovoril o navdihih za svoje delo (ki pogosto segajo v zgodovino umetnosti), o vlogi lepote v fotografiji in o tem, kako ustvarja. Norfolk bo Ljubljano obiskal ob razstavi Taljenje. Podobe podnebnih sprememb. Med 7. in 10. aprilom bo za 12 fotografov izvedel delavnico Korak naprej / Dodajanje plasti fotografskemu projektu.

Četrtek
7
Apr 2022
Čas: 19:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, študenti, seniorji
osebni arhiv
osebni arhiv © Simon Norfolk

Po dvajsetih letih dela v Afganistanu in Iraku za New York Times in National Geographic se je Simon Norfolk posvetil predstavljanju posledic podnebne krize.

Na razstavi Taljenje v Galeriji Jakopič se Norfolk predstavlja s serijo fotografij iz leta 2014, ko je z ognjem označil meje nekdanjega območja sprednje strani ledenika Lewis na gori Keniji tako, da je prikazal, do kod je segal v letih 1934, 1963 in 2004. Rezultat so primerjalne podobe, ki prikazujejo sprednjo stran ledenika, kakršen je bil nekoč in danes. Za serijo je prejel nagrado Sony World Photography Award 2015 v kategoriji pokrajin.

Na ogled je tudi serija Mrtvaški prt, ki jo je Norfolk ustvaril s fotografom Klausom Thymannom. Ta prikazuje poskus lokalnih švicarskih podjetnikov, da bi ohranili ledeniško jamo na Ronskem ledeniku, ki je tamkajšnja turistična znamenitost. Precejšnji del ledene gmote so prekrili s termalno odejo, ki spominja na mrtvaški prt, po čemer je serija tudi poimenovana.

Ob razstavi bo Norfolk v Ljubljani izvedel  delavnico Korak naprej / Dodajanje plasti fotografskemu projektu, na kateri bo 12 udeležencem predstavil, kako ustvariti projekt, ki bo v množici izstopal ter, kako fotografskemu projektu pridati jasnost, zaradi katere bo osvajal nagrade in bo deležen objav v priznanih fotografskih publikacijah.

V kolikor želite tudi vi izvedeti, kako razmišlja in dela eden najboljših krajinskih fotografov na svetu, vabljeni na javno predavanje 7. aprila ob 19. uri. 


Rezervirajte si mesto na: prijava@mgml.si 

Ned
21
Apr 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Čet
25
Apr 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, študenti, seniorji
Ned
28
Apr 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Ned
5
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Ned
12
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se