Ljubljana
MGML

Od blizu: Pogovor s fotografom in kustosinjo o pripravi razstave

v sklopu študijske skupine Od blizu: Fotografija kot način videnja sveta

V petek, 14. oktobra, ob 18.00 vas vabimo na uvodni dogodek v četrto delavnico letošnje študijske skupine Od blizu: Fotografija kot način videnja sveta na temo Od ideje do fotografske razstave. Tekom priprav na novo razstavo Bojana Radoviča Replika se bomo srečali z umetnikom in s kustosinjo razstave ter vodjo Galerije Jakopič dr. Marijo Skočir. Bi radi izvedeli več o zakulisnem dogajanju pri pripravi galerijske postavitve? Pridružite se nam!

Petek
14
Okt 2022
Čas: 18:00–20:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, študenti, seniorji
Holly zvezde
Holly zvezde © Bojan Radovič

Letošnje peto srečanje študijske skupine Od blizu bo posvečeno večplastnemu, pogosto dolgotrajnemu procesu, ki fotografa vodi pri dolgoročnih fotografskih projektih, katerega končni cilj je seveda razstava.

Na za javnost odprtem petkovem dogodku bomo tokrat gostili Bojana Radoviča, umetnika, ki fotografijo že štiri desetletja ne le ustvarja in preudarno koncipira, temveč kontemplira njeno materialno pojavnost, obstojnost, izmuzljivost njenih pomenov in forme ter se veliko ukvarja z njeno fizično izvedbo. Ob njem bo kustosinja dr. Marija Skočir, ki je doslej zasnovala preko 30 postavitev razstav v Galeriji Jakopič in v drugih razstaviščih, predvsem s področja fotografije.

Iz pogovora med Bojanom Radovičem in Marijo Skočir bo mogoče izvedeti več o zakulisnem dogajanju priprave fotografske razstave oziroma o raznovrstnih kreativnih, tehničnih in logističnih procesih, ki so potrebni, da je na koncu na dan odprtja vendarle vse tako, kot mora biti.

Hkrati vam bomo ponudili priložnost, da tudi sami povprašate, kar vas zanima v zvezi z opisanim procesom. Pogovor bo povezoval hibridni kreativec in mentor delavnice Od blizu Metod Blejec.

Vabljeni v družbo fotografije!

Uvodna petkova predavanja v vsakokratno delavnico Od blizu so odprta za širšo javnost. Vstopnina je 3 €. 

Rezervacije za dogodek sprejemamo na prijava@mgml.si ali na telefon 01 24 12 506 (pon-pet, 8:00-14:00). 

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se