Ljubljana
MGML

Od blizu: Na prvem srečanju o nujnosti vizualne pismenosti v 21. stoletju

Uvodna delavnica je odprta za širšo javnost

Novi cikel delavnic Od blizu: Fotografija kot način videnja sveta začenjamo z za širšo javnost odprto dvodnevno delavnico. Uvodno predavanje Razmišljujoče oko: Nujnost vizualne pismenosti v 21. stoletju bo izvedel Saša Kralj, na Hrvaškem delujoči fotoreporter, ki se je preusmeril v avtorsko in mentorsko delovanje. Vabljeni!

Petek
20
Jan 2023
Čas: 18:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, študenti, seniorji
Delavnica Saše Kralja iz cikla Od blizu, 2022
Delavnica Saše Kralja iz cikla Od blizu, 2022 © Metod Blejec

Prva dvodnevna delavnica Od blizu, ki bo potekala v petek in soboto, 20. in 21. januarja, bo ponudila možnosti zavestnega gledanja/videnja v procesu fotografiranja, razmislek o smiselnosti in pomenu lastnega fotografskega procesa ter o zavedanju odnosov, pomembnih v procesu fotografiranja in distribuciji fotografij. Ta temeljna delavnica bo angažirala udeležence v urjenju vizualne pismenosti, medtem, ko bomo ostrili kritičen, ne zgolj fotografski, pogled na dogajanje okoli nas.

Mentor Od blizu Saša Kralj bo na uvodnem predavanju Razmišljujoče oko v petek, 20. januarja, ob 18.00, spregovoril o tem, da fotografija ni le pritisk na sprožilec, temveč je razmislek o vlogi človekove anatomije, podzavesti, uma in čustev v procesu gledanja in videnja. Je komunikacija, ki skozi naracijo, abstrakcijo, kontekstualizacijo ter druge vloge in odnose, v katere vstopa fotografski medij, pridobiva svojo moč in včasih prestopa meje manipulacije.

Pridružite se nam ter obenem spoznajte tudi ostale mentorje in udeležence letošnje delavnice!


Vstopnina na predavanje Saše Kralja je 3 € / brezplačno za člane Kroga prijateljev GJ 
Po predavanju bo program namenjen zgolj vpisanim v študijsko skupino Od blizu 2023.

Možno se je udeležiti tudi celotne prve dvodnevne delavnice (20. in 21. januarja) za ceno 125 € / osebo.

Sprostilo se je tudi nekaj mest za celoletni program Od blizu 2023. Prijave odprte še do 20. 1. 2023 do 12.00. Vabljeni, da se spoznamo od blizu! 

Pišite nam na mail galerija.jakopic@mgml.si, kjer smo vam na voljo tudi za dodatne informacije.

Za  tiste, ki bi se po tej prvi izkušnji odločili, da se bodo vpisali v celoletni tečaj (*v kolikor bodo mesta še na voljo), so možnosti plačila naslednje:
- plačilo preostalih 4 delavnic v enkratnem znesku z 10% popustom (450 € / osebo) ali
- plačilo v 10 mesečnih obrokih po 50 €; v primeru obročnega odplačevanja se udeleženci ob vpisu zavežejo k udeležbi in plačilu celoletnega programa

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se