Ljubljana
MGML

Vodstvo s kuratorjema po razstavi Valovanje

Stefano Carini (NOOR Images) in dr. Marija Skočir (Galerija Jakopič)

Razstavni projekt Valovanje: Vizualni dnevnik vode skozi krovno tematiko vode odstira globlje, nadnacionalne povezave v svetu in raziskuje globalna vprašanja podnebne krize, človeškega bivanja in družbene neenakosti. Predstavlja edinstven nabor del, ki sta ga iz obsežnega arhiva fotografske agencije NOOR Images izbrala kuratorja Stefano Carini in dr. Marija Skočir. Na vodstvu v sredo, 15. februarja, ob 17.00 vam bosta popeljala po razstavi in predstavila širši koncept Valovanja.

Sreda
15
Feb 2023
Čas: 17:00–19:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, družine, študenti, seniorji
Vodstvo s kuratorjema po razstavi Valovanje
© Tanja Habjouqa / NOOR Images

Razstavo Valovanje: Vizualni dnevnik vode s svojimi deli, vezanimi na temo vode, sooblikuje 12 fotografinj in fotografov, ki delujejo pod okriljem priznane nizozemske fotografske agencije NOOR Images. Razstavljene fotografije sledijo poti vode in so predstavljene v tematskih sklopih Izvori; Rituali; Viri; Konflikti; Premiki; Skrajnosti; Človeško telo in Radosti.

Naš eksperimentalni projekt izhaja iz preizpraševanja, kako zelo netrajnostne in brez razmisleka o vplivu na okolje so lahko postavitve fotografskih razstav, ki z namenom dovršene prezentacije fotografij (veliki formati, težki okvirji, zasteklitve) in opreme z vitrinami, panoji, transparenti, spremljevalnimi artikli, tiskovinami in ostalo opremo vsakokrat porabljajo ogromno materialov in na koncu ustvarijo tudi veliko smeti.

V skladu s temeljnim poslanstvom NOOR Images, usmerjenim v ustvarjanje možnosti trajnostne produkcije razstav, smo si tudi v Galeriji Jakopič prizadevali, da bi za postavitev razstave Valovanje: Vizualni dnevnik vode ponovno uporabili materiale, ki so se nam v 15 letih delovanja galerije pod okriljem Muzeja in galerij mesta Ljubljane (MGML) nabrali v galeriji oz. odpadne materiale, ki smo jih pridobili od drugod.

Na ta način bi radi dosegli majhno spremembo v načinu ustvarjanja galerijskih razstav. Pridružite se nam na vodstvu. Tudi zato, da z nami delite misli o projektu, ki ga bomo razvijali in nadgrajevali vse do 4. junija.


Cena vodstva je vključena v vstopnino.

Vašo udeležbo na vodstvu lahko najavite na tel. 01 42 54 096 (torek–nedelja: 10:00–18:00)  

Ned
28
Apr 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Ned
5
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Sob
11
Maj 2024
Ned
12
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Sob
18
Maj 2024

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se