Ljubljana
MGML

Nazaj k izvoru - skozi mozaik in zvočno krajino

dvodnevna delavnica mozaika za odrasle ob spremljavi zvočnih krajin

Voda, njena mirnost ali razburkanost, njena pretakanja in prehajanja v različna stanja, je vselej nudila ustvarjalni navdih. Na delavnici Nazaj k izvoru - skozi mozaik in zvočno krajino, ki bo potekala v dveh zaporednih vikendih, bomo pod mentorstvom Urške Ambrožič Potočnik ustvarili mozaično steklenico ali vrč, ki nas bo ob uporabi vedno spominjal na bogastvo vode. Skupaj ustvarjamo 15. in 22. aprila 2023.

Sobota
15
Apr 2023
Čas: 10:00–14:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, študenti, seniorji
Nazaj k izvoru - skozi mozaik in zvočno krajino
© Urška Ambrožič Potočnik

Urška Ambrožič Potočnik že več kot desetletje ustvarja v tehniki modernega mozaika ter pripravlja delavnice in intenzivna izobraževanja za vse starostne skupine. Pri svojem delu implementira art terapijo in druge raznolike vidike ustvarjanja, ki povezujejo človeško psiho, navdih in notranje stanje pri izražanju skozi kreativni potencial.

Na delavnici, ki bo potekala v dveh zaporednih vikendih, bomo ustvarili mozaično steklenico ali vrč, ki nas bo ob uporabi vedno spominjala tako na bogastvo vode, ki jo iz nje natočimo, kot na lasten ustvarjalni proces, ki nas je povezal z naravnimi elementi in s samim seboj.

Udeleženci so vabljeni, da se pred delavnico (morda v času velikonočnih praznikov) sami podajo v naravo, ob reke, jezera ali morje, ter začnejo ustvarjati že z zbiranjem primernih prodnikov (po Urškinem predhodnem navodilu o obliki in velikosti). Vabimo vas tudi, da v duhu razstave Valovanje: Vizualni dnevnik vode, ki je pripravljena po načelu čim bolj učinkovite ponovne uporabe materialov, pobrskate po svojih predalih, kredencah in omarah, ter poiščite primerno majhne predmete in koščke, ki jih lahko poleg prodnikov uporabite za izdelavo čimbolj zanimive mozaične steklenice.

Ustvarjanje bo po uvodnih usmeritvah in navodilih potekalo bolj ali manj v tišini, ob zvočnih krajinah, ki jih je za razstavo Valovanje ustvaril glasbeni terapevt Ingmar Nieuwold. Intuitivne in navdihujoče zvočne krajine, ki jih gradijo zvoki vode v njenih raznoterih pojavnostih, vam bodo pomagale, da se prepustite navdihu in sprostite ob ustvarjanju vašega mozaika.

Delavnica poteka dve soboti: na prvi delavnici, 15. aprila od 10.00 do 14.00, ustvarimo mozaično steklenico; na drugi delavnici, 22. aprila od 10.00 do 12.00, pa izdelek s fugiranjem dovršimo do želene popolnosti.

Cena: 25 € / osebo za oba termina
Število udeležencev je omejeno na 10.
Prijave zaključene!


Pri izdelavi mozaikov vas bo vodila Urška Ambrožič Potočnik, foto: Ajda Kos

Še nekaj namigov iz česa vse je mogoče ustvariti edinstveno mozaično skledo:

Čet
25
Apr 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, študenti, seniorji
Ned
28
Apr 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Ned
5
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Sob
11
Maj 2024
Ned
12
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se