Ljubljana
MGML

Valovanje zvoka: Meditativno zvočno potovanje na temo vode

Prepustite se blagodejnemu valovanju zvoka!

Vabimo vas, da se nam v torek, 23. 5. ob 18.00 pridružite na Valovanju zvoka, edinstvenem meditativnem zvočnem potovanju na temo vode. Zvočna terapevta in glasbenika Sergeja Grögl in Ingmar Nieuwold sta na temo aktualne razstave Valovanje za Galerijo Jakopič pripravila prav poseben dogodek. Povezal nas bo z globokim notranjim zavedanjem pomena vode za naše telo in duha in z občutkom naše neločljive povezanosti s planetom Zemljo, katere površino pokriva okoli 70 odstotkov vode. Ne zamudite!

Torek
23
Maj 2023
Čas: 18:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, seniorji
Valovanje zvoka s Sergejo Grögl in Ingmarjem Nieuwoldom, 2023
Valovanje zvoka s Sergejo Grögl in Ingmarjem Nieuwoldom, 2023

Tako valovi na vodi kot zvočni valovi se širijo na podoben način, kot niz koncentričnih krogov, ki izvirajo iz središča. Zvok v vodi ustvarja valove v geometrijskih vzorcih in enaki vzorci se pojavljajo povsod v naravi. Vsako celico človeškega telesa si je tako mogoče predstavljati kot čašo vode, ki jo oplajajo zvočni valovi, ki obdajajo naše telo. Zato si le želimo, da so ti zvoki in frekvence našemu telesu čimbolj naravni in blagodejni, kar pa v današnjem svetu žal pogosto ni mogoče.

Zato vas vabimo, da se nam pridružite na tej edinstveni izkušnji blagodejnih zvokov, ki je mnogo več kot vsem znane zvočne kopeli. Je harmonija zvočne meditativne pripovedi, natančnih in skrbno izbranih frekvenc zvočne krajine v ozadju, medtem ko v ospredje stopa veličastna vibracija gonga, ki mu sledijo ostali inštrumenti in v živo izvajana glasbena stvaritev glasov in brenkal.

Ne zamudite edinstvene priložnosti in se prepustite blagodejnemu valovanju zvoka!

Vstopnina: 3 € (cena vstopnice za razstavo Valovanje*) / Brezplačno za člane Kroga prijateljev Galerije Jakopič.
Ker je število mest omejeno, vas prosimo za predhodno najavo na galerija.jakopic@mgml.si

*Priporočamo vam prihod 45 do 30 minut pred dogodkom. Tako si boste lahko ogledati tudi razstavo ter si zagotovili točen prihod na dogodek. Ob 18.00 bomo vrata galerije zaprli, da omogočimo nemoteno izvedbo zvočnega dogodka. Po želji si prinesite svojo odejico za več udobja, pitna voda bo na voljo na dogodku.


O izvajalcih: 
Sergeja Grögl je specialna pedagoginja, ki že več kot 20 let zdravilne značilnosti zvoka vpeljuje v svoje vsakodnevno delo z gluhimi in naglušnimi otroki in v logopedske obravnave vključuje igriv, a terapevtski učinek zvoka in glasbenih inštrumentov. Je mojstrica gonga, ki je verjetno najmočnejši terapevtski inštrument z izjemnimi učinki globoke sprostitve in podpore transformativnih čustvenih in duhovnih procesov. Poleg gonga vključuje v svoja zvočna popotovanja tudi druge terapevtske instrumente, kot so kristalne in tibetanske posode, šamanski boben in piščali ter druga tradicionalna glasbila.

Ingmar Nieuwold je glasbenik, transformacijski coach, dihalni in zvočni terapevt. Ustvarja izvirne »zvočne krajine«, ki lahko spodbujajo naše možganske valove in vplivajo na naše razpoloženje, storilnost in koncentracijo. Nastopa tudi v živo, pri čemer uporablja glasbila in svoj glas, pa tudi harmoniziranje, skrbno izbrane zvočne resonance in svoje izvirne zvočne kompilacije. Posameznikom in skupinam s coachingom in podporo z zvokom ter dihanjem pomaga razreševati pretekle travme in sedanji stres, jih podpira pri osredotočanju, globoki sprostitvi, povezovanju z notranjo modrostjo in iskanju lastne moči v sebi.

Ned
28
Apr 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Ned
5
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Sob
11
Maj 2024
Ned
12
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Sob
18
Maj 2024
Dan odprtih vrat
Družine, pozor! Z vodnikom za mlade radovedneže po Slubanovi razstavi • Družine

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se