Ljubljana
MGML

Vodstvo po Valovanju s kuratorko v angleščini

Ljubljana Art Weekend

V sklopu drugega Ljubljana Art Weekenda vas vabimo, da se nam pridružite na vodstvu s kuratorko Galerije Jakopič Julijo Hoda v angleškem jeziku po razstavi Valovanje: Vizualni dnevnik vode, ki smo jo pripravili v sodelovanju s priznano nizozemsko fotografsko agencijo NOOR Images.

Sobota
27
Maj 2023
Čas: 16:30–18:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, študenti, seniorji
Obalna plaža na poletni dan v Scheveningenu, Nizozemska, 2014
Obalna plaža na poletni dan v Scheveningenu, Nizozemska, 2014 © Sanne De Wilde / NOORImages

Razstavljene fotografije sledijo poti vode in so predstavljene v tematskih sklopih Izvori; Rituali; Viri; Konflikt; Premiki; Skrajnosti; Človeško telo in Radost. Posebnost razstave je, da smo jo postavili iz materialov, ki so se v 15 letih nabrali v skladišču Galerije Jakopič, s projektom Valovanje pa tudi v spremljevalnem programu odpiramo vrata čim širši mreži sodelavcev.

Valovanje predstavlja idejo verižne reakcije. Pomeni, da imajo lahko majhna dejanja in dogodki daljnosežne posledice, ki se širijo kakor valovne črte v ribniku in se lahko dotaknejo življenj posameznikov, skozi generacije pa vplivajo tudi na celotno družbo.

Razstavni projekt Valovanje skozi krovno tematiko vode odstira globlje, niansirane, nadnacionalne povezave v svetu in raziskuje globalna vprašanja podnebne krize, človeškega bivanja in družbene neenakosti. Predstavlja edinstven nabor del, ki sta ga iz obsežnega arhiva NOOR Images izbrala kuratorja Stefano Carini in dr. Marija Skočir.

Več o doslej izvedenih projektih si lahko preberete v Dnevniku Valovanja, ki je dostopen s klikom na spodnjo povezavo:
 

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se