Ljubljana
MGML

Fotografije Katje Bidovec na dogodku Tisoč in ena podoba islamske arhitekture

predstavitev prvega projekta z delavnice Fotografija opolnomoča

V četrtek, 8. 6. 2023 vas ob 18.00 vabimo v Muslimanski kulturni center Ljubljana na večer, prepleten s fotografijami, arhitekturo in islamsko kulturo Tisoč in ena podoba islamske arhitekture. V sklopu dogodka se bo udeleženka mojstrskega tečaja Fotografija opolnomoča Katja Bidovec predstavila s projekcijo fotografij o muslimanskem centru v Ljubljani ob spremljavi petja arabske pesmi v živo.

Četrtek
8
Jun 2023
Čas: 18:00
Lokacija: Muslimanski kulturni center Ljubljana
Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji
Muslimanski kulturni center Ljubljana
Muslimanski kulturni center Ljubljana © Katja Bidovec

V Muslimanskem kulturem centru Ljubljana* nastalo serijo fotografij bo Katja Bidovec predstavila v večernih urah kot projekcijo ob glasbeni spremljavi Ahmeda Alilija in mladinskega zbora, ki deluje znotraj Muslimanskega kulturnega centra Ljubljana.

Katja Bidovec je v prijavi projekta na poziv Fotografija opolnomoča zapisala:
»V začetku leta 2020 smo dobili prvi muslimanski center v Sloveniji z mošejo v središču Ljubljane. Ta objekt bo osrednja točka mojega fotografskega projekta. Izbrala sem ga predvsem zato, ker je to zbirališče pripadnikov te vere, kjer dnevno molijo in praznujejo svoje največje praznike. S svojimi fotografijami bi rada pokazala, da mošeja ni zaprt objekt, zgrajen samo za muslimane, ampak objekt, odprt za vse obiskovalce.«

Dogodek Tisoč in ena podoba islamske arhitekture sooblikujejo tudi svetovno priznani fotograf Arne Hodalič, kulturologinja in predstavnica Islamske skupnosti Ela Porić in večkrat nagrajeni arhitekt Matija Bevk.

Vabljeni!


*V Muslimanskem kulturnem centru Ljubljana obiskovalce naprošajo, naj ne pozabijo na oblačilni bonton in pravila vedenja v džamiji: (Za ogled džamije je ruta oz. pokrivalo za lase in glavo za ženske. Več o oblačilnem bontonu za vstop v džamijo pa na: https://www.mkclj.si/ogledi). 

Čet
25
Apr 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, študenti, seniorji
Ned
28
Apr 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Ned
5
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Sob
11
Maj 2024
Ned
12
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se