Ljubljana
MGML

Cianotipija: Vikend fotografska delavnica za odrasle

izdelajte unikatno darilo s profesionalnim fotografom Matevžem Paternostrom

Zaradi velikega povpraševanja najavljamo pred-veselodecembrsko vikend delavnico Cianotipija v družbi izkušenega fotografa Matevža Paternostra. Na njej se boste lahko preizkusili v stari, analogni fotografski tehniki in izdelali svoj fotogram brez uporabe fotoaparata. Z osvojenim znanjem boste lahko letos izdelali unikatna novoletna darila za vaše bližnje. Pridružite se nam na dvodnevni vikend delavnici v petek in soboto 24. in 25. 11. 2023 v Galeriji Jakopič.

Petek
24
Nov 2023
Čas: 17:00–19:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, študenti, seniorji
Cianotipija: Vikend fotografska delavnica za odrasle

Profesionalni fotograf Matevž Paternoster vas bo na dvodnevni delavnici uvedel v cianotipijo, staro ročno tehniko izdelave fotografij, ki je ime dobila po značilni modri barvi. Postopek cianotipije temelji na oksidaciji železovih soli, pri čemer je ključna voda. Včasih so s pomočjo te tehnike tiskali celo znamke in denar.

Na delavnici boste spoznali, da fotografija ni le digitalna slika, temveč v osnovi rezultat fizikalnega in kemijskega procesa, ki lahko nastane tudi brez pomoči fotografskega aparata.

Vabimo vas, da v sproščenem vzdušju osvojite nova znanja in ustvarite fotogram, ki si bo zagotovo zaslužil častno mesto na vaši steni ali omarici oz. bo lahko prekrasno novoletno darilo za vaše najdražje.

Časovnice izvedbe:
- petek, 24. novembra, od 17. do 19. ure: predstavitev tehnike cianotipije in postopka izdelave fotograma ter priprava za izvedbo sobotnega praktičnega dela delavnice
- sobota 25. novembra: od 10. do 13. ure: izdelava vaših unikatnih fotogramov

Vikend delavnica je namenjena udeležencem, starejšim od 15 let. 
Sprejmemo do 12 udeležencev.
Cena: 25 € / osebo

Obvezne prijave sprejemamo do zapolnitve mest oz. do torka, 21. 11. 2023, na prijava@mgml.si (15. 11. 2023 - delavnica je zapolnjena)

Sre
21
Feb 2024
Delavnica
Zimske galerijske vragolije (6+) • Otroci
Sob
24
Feb 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Pet
22
Mar 2024
Delavnica
Galerija Jakopič • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se