Ljubljana
MGML

Predstavitev in podpisovanje fotomonografije 7AM Tereze Kozinc in Klavdija Slubana

V letu 2024 bo v naši galeriji na ogled retrospektiva francoskega fotografa slovenskih korenin Klavdija Slubana (1963), ki svoja dela razstavlja v pomembnejših svetovnih muzejih in galerijah. Sluban in fotografinja Tereza Kozinc sta v začetku leta izdala fotomonografijo 7AM, ki jo bosta 20. novembra 2023 predstavila v Galeriji Jakopič. Pogovor bo moderiral novinar in pesnik Esad Babačić. Po pogovoru bosta avtorja na voljo za podpisovanje knjig.

Ponedeljek
20
Nov 2023
Čas: 18:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji
7 AM – Tereza Kozinc / Klavdij Sluban, iikki, 2023
7 AM – Tereza Kozinc / Klavdij Sluban, iikki, 2023

Tereza Kozinc in Klavdij Sluban. Fotografinja in fotograf, mama in oče; dva fotografa, dva starša. Dve fotografski pisavi, ki beležita prihod in razcvet sina. Beležita žamet v vsakdanjosti.

Iz recenzij:


Poetika nedružinskega albuma, avtorja Tereza Kozinc in Klavdij Sluban, fotografa: V zgodbi o obstoju, med meglo in plameni, prvimi besedami in zadnjimi klici, je magnetni prehod roke čez list, čez hlebec kruha, čez pokrajino. Otrok tega ni vedel, a za nekaj ur, nekaj mesecev, nekaj let je bil glavni lik v Bergmanovem filmu.”

Intervalle magazine, Fabien Ribéry, Pariz, 7. februar 2023


"7 AM je več kot trenutek, več kot anekdota. Gre za delo, v katerem lahko najdemo vse, kar sestavlja človeško stanje: ljubezen, utrujenost, veselje, dvom, krhkost. To je iskrena, zelo ganljiva knjiga. Tereza Kozinc in Klavdij Sluban na novo odkrivata svet in ga na novo očarata. Bralca popeljeta v negotov, nedefiniran prostor-čas, kjer se kljub temu lahko počutimo povsem domače."

5, rue du, magazine, Frédéric Martin, Pariz, 25. april 2023


"V tem nedružinskem albumu so zbrane fotografije Tereze Kozinc in Klavdija Slubana, posnete pred rojstvom njunega prvega otroka in po njem. Zaporedje, ki je suspendirano in namerno dvoumno, sledi vijugasti poti skozi univerzalni in hkrati osebni svet rojstva in življenja, izjemnih in brezčasnih skrivnosti."

Micamera, Milano, 3. maj 2023


Navdahnjena po fotomonografiji 7AM je angleška skupina Observatories (Ian Hawgood in Craig Tattersall) ustvarila izvirno glasbo Our Recently Acquired Knowledge, ki je izšla na vinilu, zgoščenki in mp3.


Ned
5
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Sob
11
Maj 2024
Ned
12
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Sob
18
Maj 2024
Dan odprtih vrat
Družine, pozor! Z vodnikom za mlade radovedneže po Slubanovi razstavi • Družine
Sob
18
Maj 2024

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se