Ljubljana
MGML

PRESTAVLJENO V MAREC!Od blizu: Na prvem srečanju o kritičnem mišljenju in vizualni pismenosti

Obveščamo vas, da zaradi izziva, ki ga januarski termin predstavlja za nekatere udeležence in mentorje, prestavljamo začetek delavnice Od blizu: Fotografija kot način videnja sveta na marčevski termin – 22. in 23. marec 2024. Vse tiste, ki vam začetek v januarju morebiti ni ustrezal, pa obveščamo, da je za celoletni program na voljo še nekaj mest. Prijave so po novem odprte vse do petka, 15. marca 2024, do 12. ure.

Petek
26
Jan 2024
Čas: 18:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, študenti, seniorji
Utrinek z delavnice Od blizu 2023
Utrinek z delavnice Od blizu 2023 © Metod Blejec / MGML

Marčevski uvod petih mentorjev Od blizu bo poudaril pomen kritičnega mišljenja pri interpretaciji in posredovanju fotografskih podob ter na razvoju vizualne pismenosti za premišljen prenos vrednot, čustev in idej v fotografski proces. Raziskovanje postavlja v ospredje spoznanje, da je za resnično fotografsko ustvarjanje ključno prelivati lastno avtentičnost v končno podobo, ob tem pa opazovati postopno izginjanje prisotnosti fotografa in njegove kamere v samem procesu ustvarjanja.

Z vami bodo: dr. Marija Skočir, kustosinja za fotografijo; Matevž Paternoster, fotograf, delujoč na stičišču arhitekturne, muzejske in komercialne fotografije; Saša Kralj, izkušeni fotoreporter, ki se je preusmeril v avtorsko in mentorsko delovanje; Metod Blejec, interdisciplinarni umetnik, fotograf, oblikovalec in pedagog, ter Janja Rebolj, strokovnjakinja za izobraževanje odraslih.

Za celoletni program Od blizu 2024 je na voljo še nekaj mest. Prijave so po novem odprte do 15. 3. 2024 do 12. ure. Cena celotnega programa je 650 € / osebo (več o plačilu).

Pišite nam na mail prijava@mgml.si, kjer smo vam na voljo tudi za dodatne informacije.

Možno se je udeležiti zgolj celotne prve vikend delavnice (26. in 27. januarja 2024) za ceno 130 € / osebo.
Za  tiste, ki bi se po tej prvi izkušnji odločili, da se bodo vpisali v celoletni tečaj (*v kolikor bodo mesta še na voljo), so možnosti plačila naslednje:
- plačilo preostalih 4 delavnic v enkratnem znesku z 10% popustom (468 € / osebo) ali
- plačilo v 10 mesečnih obrokih po 65 €; v primeru obročnega odplačevanja se udeleženci ob vpisu zavežejo k udeležbi in plačilu celoletnega programa

Vabljeni, da se spoznamo od blizu! 

Sob
11
Maj 2024
Ned
12
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Sob
18
Maj 2024
Dan odprtih vrat
Družine, pozor! Z vodnikom za mlade radovedneže po Slubanovi razstavi • Družine
Sob
18
Maj 2024
Ned
19
Maj 2024
Dan odprtih vrat
Družine, pozor! Z vodnikom za mlade radovedneže po Slubanovi razstavi • Družine

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se