Ljubljana
MGML

Odprtje razstave Klavdija Slubana Nekje drugje Tukaj

Vabljeni na pogovor s fotografom in podpisovanje monografije ob razstavi!

Vljudno vas vabimo na odprtje razstave Klavdij Sluban: Nekje drugje Tukaj, ki ga bo v torek, 19. marca 2024, ob 18. uri v Galeriji Jakopič uvedel pogovor s fotografom Klavdijem Slubanom in podpisovanje njegove sveže natisnjene monografije, ki spremlja razstavo in bo na voljo tudi v posebni, zbirateljski izdaji. Razstavo bomo uradno odprli ob 19. uri.

Torek
19
Mar 2024
Čas: 18:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji
Fleury-Mérogis, Francija, 1995–2001
Fleury-Mérogis, Francija, 1995–2001 © Klavdij Sluban

Klavdij Sluban je eden v svetu najbolj uveljavljenih fotografov slovenskega rodu. Za razstavo Nekje drugje Tukaj, sta fotograf in kuratorka dr. Marija Skočir v poglobljenem dialogu zasnovala povsem nov izbor ciklov, ki skozi več kot 150 fotografij predstavlja vrhunce več kot treh desetletij Slubanovega ustvarjanja.

Pot od Nekje drugje do Tukaj bi ne mogla obstajati brez Slubanovih ključnih, najobsežnejših in najekstremnejših potovanj, saj prav ta pomenijo zanesljivo pot v izrazito individualni avtorski jezik, ki njegovo fotografijo dela izčiščeno in prepoznavno. Med temi potovanji se številna časovno in geografsko stikajo, vsako pa pomeni povsem novo izkušnjo.

Sluban svoje celostne in kontinuirane fotografske projekte razstavlja na pomembnih mednarodnih festivalih, v svetovnih muzejih in galerijah, pogosto pa jih tudi dopolni z vrhunskimi fotoknjigami in drugimi publikacijami. Njegova dela hranijo v nacionalnih zbirkah in institucijah po vsem svetu, za svoje ustvarjanje je prejel več prestižnih mednarodnih fotografskih nagrad.


Razstavo bosta ob 19. uri z nagovoroma odprla direktor Muzeja in galerij mesta Ljubljane Blaž Peršin in veleposlanica Francije v RS, Nj. Eksc. Florence Levy.

Sob
11
Maj 2024
Ned
12
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Sob
18
Maj 2024
Dan odprtih vrat
Družine, pozor! Z vodnikom za mlade radovedneže po Slubanovi razstavi • Družine
Sob
18
Maj 2024
Ned
19
Maj 2024
Dan odprtih vrat
Družine, pozor! Z vodnikom za mlade radovedneže po Slubanovi razstavi • Družine

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se